Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Tanári étkező szülői segítséggel

Nem könnyű a szülőknek megfelelő módon kimutatniuk hálájukat és megbecsülésüket a pedagógusok felé, meglehetősen szűk a hivatalos keret erre. A köszönet, a jó szó, persze, nem kerül semmibe, és van is belőle bőven – ám a Városmajori Gimnáziumban ennél többet akartak adni. Ezért a szülők elhatározták, hogy egy ebédlőt hoznak létre a pedagógusok részére, amelyet közösségi helyként is tudnak használni.Tanari_etkezo_szuloi_segitseggel1Szebedy Tas iskolaigazgató az előzményekről elmondta, hogy a gyerekek főétkezését egy ideje már csak időben eltolva tudják megoldani, így a tanárok sem mindig ebédelhetnek nyugodtan. Pedig a többség a menzai étkezést veszi igénybe, a zsúfoltság miatt azonban kénytelen kapkodva enni. Mostantól ez megváltozik, mert a szülők összefogásával és az iskolaalapítvány támogatásával elkészült a tanári étkező, ahol egyszerre akár tizenöten is asztalhoz ülhetnek.
Nemcsak a korábbi irattár átalakításában vettek részt a szülők, hanem a berendezés nagy részét is közösen biztosították. Így kerültek a helyükre a bútorok, a konyhabútor, a pult, a sütő és a kerámialapos tűzhely, a mosogató, a mosogatógép és a hűtő is. A pedagógusok nem tudtak a készülő ajándékról, az utolsó simítások titokban, előző este zajlottak, majd reggel volt az átadó. Ráadásként minden tanár az osztályok által összeállított üzenetcsokrot kapott, benne rajzokkal, történetekkel az emlékezetes közös pillanatokról.Tanari_etkezo_szuloi_segitseggel2Nem példa nélküli ez a fajta külső támogatás. Szebedy Tas felidézte, hogy egy évvel ezelőtt hasonló módon, az érettségiző diákok szüleinek kezdeményezésére és közreműködésével jött létre egy kávézó és egy társalgószoba.

sm.

A kezdetektől segíti az ukrajnai menekülteket és az otthon maradókat a Városmajori Gimnázium. Ezúttal a várhatóan hosszabb ideig Magyarországon tartózkodó emberek számára gyűjtött az iskola tartós élelmiszereket, vegyi árukat, törülközőket, sportcipőket, írószereket, tisztálkodóeszközöket. Több tucat nagyméretű doboz telt meg a felajánlásokkal, ezeket a segítő szervezetek juttatják el a címzetteknekVG_menekult_segites