Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Új központ a szociális dolgozóknak

A korábbinál családiasabb, még könnyebben megközelíthető helyre költözött a Hegyvidéki Szociális Központ. Az immár a Városmajor utca 16. szám alatt működő intézmény számára nemrég egy televíziót ajánlott fel a Soroptimist International helyi csoportja.

„A mögöttünk hagyott időszakban ez a csapat volt az, amelyik a vállán vitte a legnehezebb terhet. Senkinek sem volt könnyű, de ennyire sokat senki nem vállalt a segítő munkából” – méltatta a Hegyvidéki Szociális Központ (HSZK) dolgozóinak járványidőszak alatti erőfeszítéseit Pokorni Zoltán polgármester annak alkalmából, hogy látogatást tett az új helyszínre költöző intézményben. Mint mondta, a HSZK a Böszörményi út 20–22. szám alatti, kiürített irodaházból helyezte át központját a Városmajor utca 16. szám alá, ahol 2017-ig, a Királyhágó téri bemutatóhely átadásáig a Hegyvidék Galéria működött. A felújított terek a korábbiakhoz képest jóval komfortosabb, barátságosabb, otthonosabb körülményeket biztosítanak a dolgozóknak.

A központ egyik szociális munkása, Marosi Judit arról beszélt, hogy az új székhelyük az előzőnél tágasabb, ezáltal többet tudnak együtt lenni a kollégák. Közlekedési szempontból is kiváló a hely, számos busz- és villamosjárat még könnyebben elérhető onnan. Ez különösen előnyös a házi segítségnyújtásban részt vevők számára, akik a XII. kerület minden részére kijárnak gondozni az időseket.Uj_kozpont_a_szocialis_dolgozoknak

A világszerte jószolgálati tevékenységet végző Soroptimist International helyi csoportja, a Budapest Corvinus Club egy korszerű televíziókészüléket adományozott a munkáját a Városmajor utcában folytató intézménynek. A HSZK vezetője, Fojtíková Katarína köszönetet mondott a támogatóknak, és kiemelte: az eszközt elsősorban a munkatársaik továbbképzéséhez szeretnék igénybe venni, de közösségi célokra is használnák. Terveik szerint hamarosan újraindul az idősek számítógépes tanfolyama, valamint egyéb kis létszámú közösségfejlesztő foglalkozások is helyet kapnak majd az új otthonukban.

k.