Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Még zajlik az egyeztetés a Böszörményi úti pályazárról

„A Böszörményi út 20–22. szám alatti irodaépület felső szintjeinek további bontásához néhány napra teljes egészében le kell majd zárni az érintett útszakaszt. A főváros illetékes hatóságánál elindított engedélyezési folyamat azonban nagyon lassan halad, eddig semmilyen konkrét információt nem kaptunk arról, mikor kerülhet sor az út- és villamospályazárra” – mondta el lapunknak Orbán Imre, a BBSZ Ingatlan 2022. Kft. ügyvezetője. Hozzátette: amint engedélyt kapnak a lezárásra, annak időpontját a bbsz2022.hu címen elérhető weboldalukon, Facebook-oldalukon (facebook.com/BBSZ2022), valamint szórólapokon is azonnal közzéteszik.

Az önkormányzati projektcég vezetője arról is beszélt, hogy jelenleg a Böszörményi út 24. szám alatti épületben zajlanak a bontást előkészítő munkálatok. A belső válaszfalak kibontása jelentősrészt már megtörtént a múlt héten, ezen a héten pedig várhatóan a teljes tetőszerkezetet elbontják a munkások. Ezek a munkák nagy gépek igénybevétele nélkül, csekély porterhelés mellett történnek, a kibontott anyagok az épület felső szintjeiről zárt törmelékcsúszdán keresztül jutnak le az udvarra. A Böszörményi út 20–22. szám alatti épülettömb eddigi bontásából származó felesleges törmeléket már elszállították, míg a Beethoven utcai elbontott épület maradványainak elvitele még folyamatban van.Meg_zajlik_az_egyeztetes_a_Boszormenyi_uti_palyazarrol

„A Böszörményi úti bontandó épületek előtti védőkerítést meghosszabbítottuk, így a Szoboszlai utca és a Beethoven utca között a teljes járdaszakasz a bontási védőterület részévé vált” – hívta fel a figyelmet Orbán Imre, aki arra kéri a gyalogosokat, hogy a balesetek elkerülése érdekében ne a kerítés mellett, az úttesten, hanem a túloldali járdán közlekedjenek. Az ügyvezető kitért rá, hogy a gyalogosok biztonságát szem előtt tartva kezdeményezték, készüljön egy ideiglenes zebra a Böszörmény úton, a Beethoven utca torkolatánál, ám ettől elzárkóztak a főváros illetékesei. Ennek ellenére sikerült elérni, hogy figyelemfelhívó, veszélyt jelző, valamint a gépjárművek sebességét korlátozó táblák kerüljenek ki az érintett útszakaszra.

n.