Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Közösséget épít a Nia

A Nia (Neuromuscular Integrative Action) módszer az idegrendszer, a légző- és keringési rendszer mozgással történő harmonizálása. Egy táncalapú örömfoglalkozás, ami beindítja a test öngyógyító folyamatait, miközben kikapcsolja a negatív gondolatokat. Több mozgásforma, köztük harcművészetek és gyógyítómozdulatok elegye, így jött létre ez a keleti filozófiával átitatott nyugatias stílusú tánc.
A Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. által szervezett Aktív Hegyvidék programban helyet kapó Nia még ennél is többet nyújt, hiszen nyitott a kisbabás anyukák előtt. Nem mindennapi lehetőség, hogy együtt mozoghatnak a kismamák, a babájukat hordozóban magukkal hozó édesanyák és a gyermek nélkül érkezők.Kozosseget_epit_a_NiaZsarnóczky Zsanett sportoktató, testtudatos mozgás- és életmódtanár lapunknak elmondta, hogy a Nia-órák hatására feltöltődik a test, megnyugszik az elme, kiegyensúlyozottá válnak az érzelmek, létrejön a lelki és fizikai jóllét. Így van ez nemcsak a felnőtteknél, hanem a kicsik esetében is. A résztvevők mezítláb táncolnak, a mozgás pedig teljesen egyénre szabható. Ez utóbbira az oktató kifejezetten figyel, mert másra van szüksége annak, aki egyedül, és másra, aki a gyermekével együtt táncol. Már a várandósság első trimesztere végeztével lehet járni a foglalkozásokra, egészen a várandósság végéig, hacsak az orvos nem rendelkezik másként.
„A Nia ereje a közösségteremtésben is megmutatkozik, sokan rendszeresen járnak, míg mások időről időre visszatérnek. Van olyan, aki három évvel ezelőtt is velünk volt, egy német anyuka pedig már a negyedik gyermekével jön táncolni” – mesélte a sportoktató, aki mindenkit arra biztat, próbálja ki ezt a különleges táncos mozgást.
A páratlan csütörtökökön 10 órakor kezdődő órákra bármikor lehet csatlakozni a MOM Sport balett-termében. Ezenkívül a Nia Hegyvidéken Facebook-csoportban ugyanebben az időpontban, de a páros heteken online foglalkozás zajlik.

MM.