Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Testet és lelket is gyógyít a jóga

Több mint hat éve partnere az Aktív Hegyvidék programnak a Muditayoga Jógastúdió, ahol a XII. kerületi lakosok ingyenesen vehetnek részt a kedden és csütörtökön 17.30-kor kezdődő jógaórákon. További kedvezmény, hogy a Hegyvidék kártya-tulajdonosok tíz százalék kedvezményt kapnak a csoportos jógákra. Emellett közel tíz éve folyik ott nemzetközileg akkreditált jógaoktató-képzés, a tanfolyam nemcsak leendő oktatóknak ajánlott, hanem mindenkinek, aki a saját fejlődése érdekében szeretne mélyebben belemerülni a jógába.
„Sikeresek az óráink, többen sok éve gyakorolnak nálunk, a húszévesektől az aktív nyugdíjas korosztály tagjaiig” – meséli Czapári Edit Dittó jógatanár. Mint mondja, az astanga vinyásza jóga az egyik legerőteljesebb és legdinamikusabb jógarendszer, aminek a gyakorlása erőfeszítést és elszántságot igényel. A kitartás azonban meghozza gyümölcsét: a test és a lélek vibrálóan egészséges lesz. A jógázó újra felfedezheti magát fizikai, mentális és spirituális szinten egyaránt.Testet_es_lelket_is_gyogyit_a_jogaAz ászanák, azaz a jógatesttartások képesek kiegyensúlyozni az izomrendszert, támogatják a szervezet öngyógyító folyamatait, harmonizálják a hormonális háztartást, a keringést és az energetikai folyamatokat. A dynamic flow az ashtanga alapjaira épülő, csípő- és vállnyitó ászanákkal teli, mozgalmas foglalkozás, nagyszerű alapot biztosít bármilyen dinamikus vagy vinyásza stílusú órához.
A yoga flow ősi mozdulatai a sportos jelleget hangsúlyozzák, de a lelki harmóniát is segítik. A klasszikus jógatesttartások tempósan követik egymást, az izzadás elősegíti a méregtelenítést, drámaian fokozódik az erőnlét és a jó közérzet, a végsőkig növekszik a rugalmasság, az álló- és az összpontosító képesség. Érdemes gyakorolni!

M.

A Muditayoga Jógastúdió címe: XII., Győri út 2/b. Előzetes bejelentkezés szükséges: info@muditayoga.hu. További információk: www.muditayoga.hu, www.hegyvideksport.hu