Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Jol_halad_az_utfejlesztes_a_Normafanal1

Jól halad az útfejlesztés a Normafánál

Az idei év legnagyobb önkormányzati útfejlesztése az Eötvös út felső szakaszának rekonstrukciója a Normafa út és a Jánoshegyi úti sorompó között. A nagyberuházás részeként a teljes útpálya és a térköves járda is megújul.
A sorompótól a síházig az útépítők félpályásan már felbontották az úttestet, jelenleg a járdaszegély és a futóút kivitelezése zajlik. Ez utóbbi egy sportcélú fejlesztés, ugyanis a meglévő futópálya meghosszabbodik a Konkoly-Thege Miklós úti parkolóig, egészen pontosan a síház előtti területig.
Már megtörtént a víz- és a szennyvízcsatorna kiváltása, hátravan a gyengeáramú vezetékek cseréje. Lesz új közvilágítás, ezért a szakemberek leszerelik a villanyoszlopokat, az elektromos kábelek a földbe kerülnek, a DIGI és a Telekom vezetékeivel együtt.Jol_halad_az_utfejlesztes_a_Normafanal1Számtalanszor kérte a Hegyvidéki Önkormányzat a fővárost, hogy újítsa fel a Béla király utat, és az évek óta tartó „levelezés” most végre eredményt hozott. A kopóréteg részleges aszfaltozásával nagy felületű javítás történt a Kútvölgyi út és György Aladár utca közötti szakaszon.
Befejeződött a Lóránt út felújításának első üteme: a Lóránt köz és a Lóránt út 5/a között már új úttesten közlekedhetnek az autók. Az Istenhegyi útig tartó részen jelenleg is dolgozik a kivitelező, elvégezte a teljes földmunkát, emellett a pályaszerkezet is megújult a betonszintig, a kiemelt és a behajtóknál lerakott szegéllyel együtt. Novemberben következik a pályaszerkezet aszfaltozása, valamint a munkálatok miatt elbontott sebességcsökkentő küszöb visszaépítése.
Véget ért a járdafelújítás a Kútvölgyi út 49–51. között. A sebességcsökkentés érdekében hat virágláda került az útpályára a Magas úton, míg a járda lesüllyesztésével akadálymentes lett a Kiss János altábornagy utca 35/b-nél lévő gyalogátkelőhely.Jol_halad_az_utfejlesztes_a_Normafanal2Mindkét oldalon elkészült a járdaszegélyek akadálymentesítése a Városmajor utcában, a Szamos utcánál létesített zebránál. Az átkelést segítő középsziget kialakítása jelenleg is zajlik. A munkálatok befejezése november végére várható, addig egy lámpaoszlop segíti a biztonságos áthaladást.
Folyamatosan zajlik a XII. kerületi utak kátyúzása, legutóbb az Árnyas úton és a György Aladár utcában javították ki az úthibákat a szakemberek. Az illetékesek továbbra is várják a lakossági jelzéseket: a fővároshoz tartozó főutak és a tömegközlekedéssel érintett utcák esetében a 06-1/301-7500-as telefonszámot kell hívni, míg a többi útszakaszon észlelt hibákat a www.hegyvidek.hu honlapon keresztül lehet bejelenteni.
Ami a közműépítéseket illeti: az ELMŰ Hálózati Kft. megbízásából az Álomszer Kft. elektromos kábelt fektet a Fodor utca–Vöröskő utca sarka és a Gyimes utca 5. között, míg az ELMŰ Hálózati Kft. megrendelésére az Észak-Budai Zrt. ugyancsak elektromos kábelt telepít az Őzike úton, az Alkony út és az Őzike út 22. között.

sm.