Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Még két hétig nem jár a fogaskerekű

Pályafelújítás miatt előreláthatólag november 17-ig nem közlekedik a fogaskerekű. A BKK közleménye szerint a Széll Kálmán tér és a Svábhegy között a 21-es, a 21A és a 221-es, a Királyhágó tér és a Svábhegy között a 212-es és a 212A autóbusszal, míg a vonal felső szakaszán, a Svábhegy és a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút között a 60-as pótlóbusszal lehet utazni.
A 60-as a Svábhegyről a 21-es autóbusz Normafa irányú megállójából indul, a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút állomásnál megáll a Golfpálya úton, a fogaskerekű végállomása mögött és a gyermekvasút végállomása előtt is. A fogaskerekűhöz hasonlóan a pótlóbusz hétköznapokon üzemkezdettől 5.30-ig, valamint 22.00 órától üzemzárásig, hétvégi napokon üzemkezdettől 7.30-ig, valamint 22.00 órától üzemzárásig igényvezérelten közlekedik. Ez azt jelenti, hogy ezekben az időszakokban az utazási szándékot előre be kell jelenteni a megfelelő online felületen vagy telefonszámon. Amennyiben a busz még nem telt meg utasokkal, a járművezetőnél jelentkezve előzetes regisztráció nélkül is lehet utazni rajta.
A 60-ason nem lehet kerékpárt szállítani, míg a 21-es, a 21A, a 221-es, valamint a 212-es és a 212A autóbuszokon az utasforgalom függvényében mindennap teljes vonalon lehetséges. A fogaskerekű által érintett megállók eléréséhez szükséges átszálláskor az egyszeri utazásra szolgáló jegyek használatakor nem kell új jegyet kezelni, a már kezelt jeggyel lehet továbbutazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell.
További részletek: bkk.hu/hirek