Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Online memóriaszűrés a Hegyvidéken

Tisztelt Hegyvidéki Polgár!

Felhívjuk a figyelmét egy egyedülálló lehetőségre: hazánkban elsőként a Hegyvidéken vehet részt ingyenes online memóriaszűrésen. A Hegyvidéki Önkormányzat, valamint egy egyetemi kutatókból, fejlesztőkből, orvosokból, pszichológusokból és más szakértőkből álló csapat jóvoltából olyan online felület készült el, ahol gyorsan, egyszerűen tesztelheti a memóriáját.

Az online szűréssel támogatni szeretnénk Önt abban, hogy egészségesen teljenek idősebb napjai – hiszen mindannyian idősödünk, de nem mindegy, hogy milyen az életminőségünk. Ön is sokat tehet azért, hogy a memóriazavarok ki se alakuljanak!

Vegyen részt szűrőprogramunkban, amihez mindössze regisztrációra van szükség, meg kell adnia az e-mail-címét, az életkorát, a nemét és az iskolai végzettségét. A szűrésen való részvétel teljesen ingyenes és anonim, Ön semmilyen módon nem lesz beazonosítható. A regisztrációhoz szükséges e-mail-címet kapcsolattartásra, az adatokat pedig statisztikai elemzéshez használjuk, ami a további kutatásunkat is segíti. A részvétel feltétele, hogy Ön legalább 65 éves legyen és a Hegyvidéken éljen.Online_memoriaszures_a_Hegyvideken1

A teszteket elindíthatja asztali vagy hordozható számítógépéről, vagy táblagépéről, ha pedig nem rendelkezik a szükséges eszközökkel, akkor lehetősége van arra, hogy a Hegyvidéki Szociális Központ Idősek Nappali Klubjában hétköznap, nyitvatartási időben az ott található gépeket használja (előzetes időpont-egyeztetés után az alábbi telefonszámon: 06-1/457-0648, cím: 1126 Budapest, Kiss János altábornagy utca 33/b).

A szűrés négy kötelező és egy opcionális részből áll. A sikerességéhez szükséges, hogy a regisztrálást követően egy hónapon belül mindhárom tesztjáték mindegyikét legalább háromszor elvégezze, és legalább egyszer kitöltse a hangulatfelmérő kérdőívet. A szűrést pontosabbá teheti az opcionális állapotfelmérő kérdőív kitöltésével. A memóriaszűrést az alábbi linken érheti el 2023. január végéig:

https://memoriaszures.hegyvidek.hu

A szűrés végén tájékoztatást kap arról, hogy van-e további tennivalója. Javaslatot kaphat arra, hogy egyéni egészség-tanácsadáson vegyen részt a Szent János Kórház és Szakrendelő Egészségfejlesztési Irodájában, így segítve azt, hogy sikerüljön megfelelő életmódot kialakítania, ha ugyanis időben közbeavatkozunk, akkor a memóriazavarok ki sem alakulnak, vagy a kialakulásuk jelentősen késleltethető. A szintén ingyenes egészség-tanácsadás csak azután érhető el, miután részt vett az online memóriaszűrésen, és legalább a kívánt számú alkalommal kitöltötte a játékos teszteket, valamint a kérdőívet.

Van lehetőség tehát a változtatásra, és sohasem késő!Online_memoriaszures_a_Hegyvideken2

Hegyvidéki Önkormányzat