Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Értékvizsgálat a kerületi épületekben

Tisztelt Hegyvidéki Polgárok!

A Hegyvidéki Önkormányzat szívén viseli a kulturális és épített örökség védelmét. Kerületünkben számos kiemelkedő szépségű, értékes épület található. Az önkormányzat időről időre felülvizsgálja a kerület területén található ingatlanokat, hogy felkutassa és védelem alá helyezze az értékes építészeti alkotásokat, megőrizve azokat az utókor számára.
A védelem alá helyezéshez értékvizsgálati dokumentáció szükséges, amelyet az önkormányzat által megbízott műemléki szakértők készítenek el. A már védettséget élvező épületek esetében is időről időre felülvizsgáljuk a dokumentációkat.
Az értékvizsgálat lefolytatásához azonban elengedhetetlen, hogy a műemléki szakértő be tudjon jutni az épületekbe. Az önkormányzat munkatársai levélben felkeresik az érintett ingatlanok tulajdonosait annak érdekében, hogy időpontot egyeztessenek a szakértővel. A műemléki szakértő rendelkezik az önkormányzat által kiadott megbízólevéllel.
Kérjük az érintett ingatlantulajdonosokat, segítsék az önkormányzat munkáját azzal, hogy a megkeresésünkre felveszik munkatársainkkal a kapcsolatot, és biztosítják a bejutást az épületbe.

Köszönjük együttműködésüket!

Hegyvidéki Önkormányzat