Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Kezdődik az úszásoktatás a Városmajorban

Hamarosan megtelik gyerekekkel a Városmajor utcai uszoda is. A tanév kezdetéhez igazodva a Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft.-hez tartozó Hegyvidéki Úszóiskola meghirdette szokásos csoportos és egyéni tanfolyamait. Az egy hónapos turnusokon belül hétfőtől péntekig 15.15 és 18.15 között indulnak a háromnegyedórás foglalkozások, amelyeken mindig jut lehetőség a játékra is.
A szervezők figyelnek a korcsoportok megfelelő elosztására, ám a csoportok kialakításakor az úszástudást veszik alapul. A gyerekek előzetes szintfelmérést követően vízhez szoktató, kezdő, mély vízhez szoktató, félhaladó és haladó csoportokba kerülnek. Ez azért fontos, mert így tudnak megfelelően és együtt haladni, majd továbblépni a következő szintre.
A turnusok egymásra épülését emelte ki Móczán Mónika, a Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. vezetője, aki elmondta, hogy mindig a fiatalok fejlődését tartják szem előtt: „A különböző úszásnemek magabiztos elsajátítására helyezik a hangsúlyt az oktatóink, akik igyekeznek egyénileg is minél többet foglalkozni tanítványaikkal. Ezért indítunk kis létszámú csoportokat, mert így több idő jut a személyre szabott képzésre, és gyorsabban megtaníthatók a különböző úszástechnikák.”Kezdodik_az_uszasoktatas_a_VarosmajorbanAz úszóiskola égisze alatt lehetőség van versenyúszásra is, a biztos úszástudás birtokában pedig az érdeklődők öttusára vagy szinkronúszásra is jelentkezhetnek. A felnőttek oktatása is folyik, az idősebb korosztály hétfőtől péntekig este 7 és 8 óra között járhat úszásórákra. A szervezők várják a teljesen kezdőket és azokat is, akik a tudásukat szeretnék felfrissíteni.
Ami a praktikus tudnivalókat illeti, 16 500 forintos, nyolc alkalomra, valamint 10 000 forintos, négy alkalomra szóló bérletet lehet vásárolni, ez utóbbi kizárólag a pénteki idősávokban érvényes. Betegség vagy más okból történő hiányzás esetén a bérlet lejártáig van lehetőség pótlásra. Igénybe vehető a testvérkedvezmény, ami gyermekenként 500 forint jóváírást jelent. Az első turnus szeptember elején indul, az idei utolsó pedig november 28-án, de január 4-én már kezdődik is az újabb tanfolyam.

-os

További információ, jelentkezési lap: www.hegyvidekiuszoiskola.hu