Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Folytatódott a diáksportbajnokság

A minden tanévben több ezer hegyvidéki általános és középiskolást megmozgató diáksportbajnokságban legalább annyira fontos a részvétel, mint az eredményesség. Valójában ez egy pontverseny, amin az oktatási intézmények nemcsak a diákjaik által elért helyezések után kapnak pontokat, hanem az indulók száma alapján is.
A sorozatot kiíró Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. ezzel igyekszik kedvet csinálni a sportoláshoz azoknak, akik egyébként kevésbé lelkesednek a testedzésért. Így ők is részesei lehetnek tanintézetük sikerének, hiszen a legtöbb pontot gyűjtő iskolák a Hegyvidéki Önkormányzat jóvoltából a helyezésüknek megfelelő pénzdíjat kapnak, és ebből sportfelszereléseket vásárolhatnak.
Ebben a tanévben tizenketten csatlakoztak a programhoz. A tankerülethez tartozó intézmények mellett az ELTE Gyertyánffy István Gyakorló Általános Iskola, a Pannonia Sacra Katolikus Általános Iskola, a Diana utcai Testnevelési Egyetem (TE) Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, valamint a BGSZC Budai Gimnázium és Szakgimnázium tanulói vesznek részt a mintegy negyven sportnapon. A diákok hét sportágban – atlétika, kosárlabda, labdarúgás, partizán, röplabda, sakk, túrázás – mérhetik össze tudásukat és ügyességüket.Folytatodott_a_diaksportbajnoksagEz eddig a legkisebbek között az ELTE-seknek sikerült a legjobban, 149 pontot gyűjtve ők vezetik – méghozzá jelentős előnnyel – az I–II. korcsoportosok versenyét a második Pannonia Sacra és a harmadik Jókai előtt. Sokkal „sűrűbb” a mezőny a III–IV. korcsoportban, itt a Pannonia Sacra 181, a Zugligeti 160, a Németvölgyi 148 ponttal várja a folytatást. Az V–VI. korcsoportosok között a Városmajori Gimnázium áll az élen 136 ponttal, a TE 103, míg a BGSZC 64 pontos.
Legutóbb a III. korcsoportosok kosárlabda-bajnokságának küzdelmei zajlottak, amelyben az Arany, az ELTE és a Zugligeti holtversenyben végzett az élen, a végső sorrendet a kosárkülönbség döntötte el. A diáksportbajnokság a sakk egyéni és csapatversennyel folytatódik, majd a IV. és az V–VI. korcsoportos röplabdabajnokságok következnek.

M.