Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Akadálymentesítés az Ugocsa utcában

Több nagyszabású útfejlesztés történik nyáron a Hegyvidéken, sőt a munkálatok egy része már meg is kezdődött. A második ütemnél jár a Nárcisz utca felújítása, miután elkészült a Tamási Áron utca és a Nárcisz utca 26. közötti szakasz. A pályázati forrásból megvalósuló beruházás részeként megújul a járda és az útpálya. A kivitelező kicseréli a szegélyköveket és szükség szerint a pályaszerkezetet is.
Szilárd burkolatot kap a Gyógyfű utca Kék Golyó utca felőli része, amire a földútpályázaton nyert forrást az önkormányzat. A Csaba utcához csatlakozó szakasz átépítése 2020 végén fejeződött be, az ott már jól vizsgázó műszaki megoldással készül most a másik oldal. Az egyik oldalon járda, szemben pedig parkoló lesz. Első lépésben egy támfal épül az ottani bankfiók jelenlegi parkolólehajtójánál.
A környéken élők kérésére akadálymentesítette az önkormányzat az Ugocsa utca alsó részét. Így a babakocsis anyukák, a kerekesszékesek és a nehezebben mozgók is biztonságosabban közlekedhetnek ezen az egyébként nagy forgalmú járdaszakaszon.
A nyáron várható a Magasúti köz felújítása a Lidérc utca és a Törökbálinti út között. Új kopóréteget kap a Határőr út megviselt útteste az Abos utcától a Goldmark Károly utcáig.
Gázvezeték-kiváltást végez a Pulzus Plusz Kft. a Városmajori Gimnázium és a városmajori sportpályák között az MVM Főgáz Földgázhálózati Kft. megbízásából július második felében. Csatornabekötést alakít ki az OKM Építőipari és Szolgáltató Kft. az Árnyas út 9/a számú ingatlan előtt július 19-e reggeltől július 21-e délutánig. A munkálatok idején az Árnyas út zsákutca lesz a Budakeszi út, valamint a Zugligeti út felől.
A Fővárosi Vízművek tájékoztatása szerint ivóvízhálózati munkálatok miatt víznyomáscsökkenés, vízzavarosodás, esetleg időszakos vízhiány várható a Böszörményi úton és a Csipke úton július 22-ig, naponta 9.00–15.00 óráig. Ezzel kapcsolatos hibabejelentés: 06-80/247-247, hibabejelentes@vizmuvek.hu. A vízművek webcíme: ugyfelszolgalat.vizmuvek.hu.

M.