Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Folytatódik a Hegyvidéki Önkormányzat faültetési programja

A nagy sikerre való tekintettel visszatér az Árnyas Hegyvidék program, aminek a keretében eddig közel 1500 darab fát ültettünk a kerületben. A faültetési program ősszel a hegyvidéki polgárok bevonásával folytatódhat.
A tervek szerint a lakók kb. 2 méter magas, szabadgyökerű suhángokat igényelhetnének, és ültethetnének a saját kertjükbe. A szakemberek javaslata alapján olyan őshonos, lombhullató fafajokat alkalmaznánk, amik mindegyike ellenáll az egyre hosszabbodó száraz időszakoknak és hőhullámoknak.
A magánterületeken elültetett őshonos facsemeték egyrészt a tulajdonosok kertjeit gazdagítják árnyas, hűvös pihenőfelületekkel, másrészt erősítik a kerület ellenállóképességét és természeti értékeinek megőrzését. Amennyiben a lakók többsége támogatja a kezdeményezést, a Hegyvidéki Önkormányzat akár ezer facsemete magánkertekbe történő elültetéséhez is biztosítaná a suhángokat a program keretében.
Számítunk az Ön véleményére is, kérjük, szavazzon, hogy támogatja-e a hegyvidéki magánterületeket bevonó, közpénzből finanszírozott faültetési programot!

 

Szavazatát 2023. augusztus 6-ig adhatja le:

eugyintezes.hegyvidek.hu/szavazas/faultetesi-program

Faultetesi_program