Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Táborozás vízparton, a város szívében

Zöld környezetben és ami talán még fontosabb, vízparton kapcsolódhatnak ki a gyerekek a Hegyvidéki Úszóiskola SportMix táborában – mindössze néhány percre a kerületközponttól, vagy épp a Déli pályaudvartól. A napközis rendszerű sporttáborok mellett intenzív úszótanfolyamokra is járhatnak az érdeklődők a Városmajorban, heti turnusokban, tíz héten át.

Kevés nyári napközis tábor mondhatja el magáról, hogy egy tömegközlekedési csomópont közelében található, mégis nyugodt és biztonságos, van medencéje és saját zöld udvara, mindemellett pedig karnyújtásnyira helyezkedik el a főváros egyik legszebb parkjától. Nos, a Városmajor utcai Hegyvidéki Sportközpont tábora pontosan ilyen! Minden adott tehát ahhoz, hogy a gyerekek vidáman és hasznosan töltsenek el ott egy vagy akár több hetet.
„Nálunk kisebbek a csoportok, így jobban oda tudunk figyelni a táborozókra – beszélt a háttérről Jasku Marcell táborvezető. – Nem a »nagyüzemi« működésre törekszünk, hanem arra, hogy mindenkire jusson elég idő, mindenki jól érezze magát. A Városmajor utcai tábor nem egyszerű gyerekmegőrző, azt szeretnénk, hogy valódi élményeket nyújtson, amikre aztán később örömmel emlékeznek majd vissza a résztvevők.”
Az elmondottaknak megfelelően állt össze az állandó program, ami minden turnusban biztosított a jelentkezők részére: „Napi két vizes foglalkozást tartunk a városmajori uszoda medencéiben. Megtanítjuk az alapokat, akik pedig már jobban úsznak, azok tovább csiszolhatják a tudásukat. Természetesen az úszásoktatás mellett a játékra is marad idő a gyermekmedencében, aminek mindig óriási a sikere.”
A táborvezető arról is beszélt, hogy emellett még számtalan kaland vár a fiatalokra. Állandó vendég a Városmajor utcában a DióDuó Kutyashow. Dió és Döcög sok-sok mókás trükköt ismernek, és boldogan mutatják be tudományukat mindig hálás közönségüknek. A program a felelős kutyatartást népszerűsíti, s bizonyítja, hogy kellő türelemmel és sok szeretettel szinte bármire meg lehet tanítani négylábú kedvenceinket.Taborozas_a_vizparton1Szintén a táborhét része a szomszédos XII. kerületi rendőrkapitányság meglátogatása. Interaktív előadás keretében a gyerekek játékos formában sajátíthatják el a gyalogos- és a kerékpáros közlekedés szabályait, a tudásukat interaktív tábla és KRESZ-teszt segítségével ellenőrizhetik. Benézhetnek a rendőrautókba, és akár a rendőrségi felszereléseket is felpróbálhatják. A látogatás végén mindenkinek jár egy ajándék kulacs.
A táborozás részeként – a városmajori Budapest Tenisz Centrum jóvoltából – a teniszezés alapmozdulatait is gyakorolhatják a fiatalok. Ami a kirándulásokat illeti, a Budakeszi Vadasparkba valamennyi táborozó elmegy. Az út alig fél óra, és ennyit bőven megér a több mint ötven állatfaj megtekintése, az állatsimogató, a kalandpark és a játszóterek felkeresése. A hét többi napján a gyerekek, ha épp nincsenek a vízben, vagy a sportközpont zöld udvarán, vagy a szomszédos városmajori parkban töltik az időt, sportolnak, labdáznak, különböző versenyeken vesznek részt.
S hogy mit gondolnak minderről az érintettek? Pali mindenekelőtt kijelentette, hogy már egy hét alatt is sokat hozzá tudott tenni a meglévő úszótudásához, már csak ezért is érdemes volt eljönnie. Ráadásul új barátokat szerzett, a kutyabemutatón pedig sokat tanult. „Nemsokára nekem is lesz egy uszkárom, vele fogok gyakorolni” – újságolta boldogan.Taborozas_a_vizparton2Dávidnak szintén a négylábúak bemutatója tetszett leginkább, neki a kis Dió a kedvence. „Szuper trükköket tud, és nagyon cuki! Visszahozta a plüsspatkányt meg a csörgő bigyót” – sorolta élményeit a kisdiák, aki azt is elmondta, hogy már jól megy neki a gyorsúszás és a delfinúszás, sőt saját úszásformákat is kitalál.
Dénesnek szintén a kutyák voltak a kedvencei, Julcsi viszont az úszásórákon vett részt a legszívesebben. „Izgalmas volt a rendőrségi bemutató, a táborban sok új barátot szereztem, ezért is járok ide szívesen” – tette hozzá a kislány.
A sportközpont a táboron kívül is biztosít lehetőséget az úszásra a gyerekeknek, hétfőtől csütörtökig (délutáni időpontokban) tíz héten át tart az intenzív tanfolyam. A felnőttek hétfőn és szerdán járhatnak úszásoktatásra a Városmajor utcába.

-os

 További részletek olvashatók a hegyvidekiuszoiskola.hu oldalon