Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Erdőfürdőzés és úszás zöld receptre

Egy viszonylag egyszerűen működő, ötletes egészségmegőrző programot indított el tavaly a Hegyvidéki Önkormányzat, amely különféle mozgáslehetőségek „receptre” történő felíratásával igyekszik gondoskodni az itt élők egészségéről. A nemzetközi minták alapján hazánkban először a XII. kerületben alkalmazott Zöld Recept program keretében a háziorvosok számtalan az önkormányzat által ingyenesen biztosított mozgásformát javasolhatnak pácienseiknek.

Kifejezetten széles a választék. Egyebek mellett tartásjavító, tüdőkapacitást fejlesztő, keringést fokozó, állóképességet növelő, relaxáló és stresszcsökkentő foglalkozások várják azokat, akik életmódváltással szeretnének tenni egészségük megőrzéséért.

A lehetőségek köre novembertől két új programmal bővült. Szombatonként 9.00–13.00 óráig újra fogadja az úszni vágyó vendégeket a Hegyvidéki Sportközpont és Tanuszoda (Városmajor utca 29.). Ebben az időszakban a XII. kerületi, 65 év feletti nyugdíjasok lakcímkártyájuk bemutatásával ingyenesen vehetik igénybe a szolgáltatást.

A másik újdonság az "Erdőfürdőzés". Ez a vezetett meditációs séta segít a vérnyomás és a pulzus csökkentésében, a koncentrálókészség helyreállításában. Emellett jótékony hatással van a szorongás, a düh és a depresszió tüneteire, növeli az energiaszintet és a vitalitást, „kisimítja” az idegrendszert, hozzájárul belső egyensúlyunk kialakításához is.

A programra a zoldrecept@erdofurdozes.com e-mail-címen lehet jelentkezni. A részvételhez a zöld recept és a XII. kerületi lakcímkártya bemutatása szükséges.

-rt-

 A zöld receptre felírható programlehetőségekről a hegyvideksport.hu/zold-recept oldalon olvashatók további részletek.