Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

A Hegyvidék visszakéri az elvett szemétgyűjtőket

A főváros elvette, az önkormányzat visszaköveteli a közterületi szemeteseket, hiszen a köztisztaság megóvása mindenki számára kiemelten fontos.

Közel 3000 utcai szemétgyűjtőt szereltetett le Budapesten a főváros vezetése az elmúlt időszakban, ebből sajnos több százat a Hegyvidéken. Emiatt ősszel az online térben is megszaporodtak a lakossági panaszok a XII. kerületi, tele lévő közterületi szemetesek miatt.

Fonti Krisztina alpolgármester a közösségi oldalán hívta fel a figyelmet a problémára. Mint írta, a közterületi szemetesek működtetése a főváros feladata, ezért arra kérte a főpolgármestert, intézkedjen, hogy az illetékes fővárosi cég tartsa tisztán a Hegyvidék köztéri szemétgyűjtőit. Az alpolgármester fotókat is mellékelt, amelyeken csordultig lévő szemetesek voltak láthatók.

Fonti Krisztina ugyanakkor hozzátette, hogy a kerület utcái addig sem lehetnek szemetesek, ezért a gyors takarításról az önkormányzat gondoskodott. A kerület vezetése azonban elvárja, hogy a főváros adja vissza a Hegyvidéknek az itt élők megkérdezése nélkül, önkényesen elvett köztéri szemétgyűjtőket.

(a.)