Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Mezei futás és foci a diáksportbajnokságban

A Hegyvidéki Önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a sportprogramok szervezésére és támogatására, hiszen a rendszeres mozgás az egészséges életmód egyik alapja. A testedzést nem árt már fiatalon elkezdeni. Ezt segíti az önkormányzati tulajdonú Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. által koordinált Hegyvidéki Diáksportbajnokság, amiben a XII. kerületi általános és középiskolák tanulói vesznek részt, sőt időről időre vendégiskolák is elindulnak a versenyeken.
Az idén atlétika, dodgeball, kosárlabda, labdarúgás, röplabda, sakk és túrázás szerepel a programban. Érdekesség, hogy a bajnokság során érvényesül Coubertin báró, az újkori olimpiák elindítójának gondolata, azaz hogy nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos: a kiírás értelmében ugyanis az egyes viadalokon elért eredmények mellett a résztvevők száma alapján is pontokat szerezhetnek az iskolák. Ez sokat érhet a végelszámolásnál. Ami tehát azt jelenti, hogy az „Előzd meg a fogaskerekűt!” versenyen, vagy épp a Nárcisz Futáson előnybe lehet kerülni a mozgósítással. Így azok a gyerekek is kaphatnak pluszmotivációt a sportoláshoz, a mozgáshoz, akik egyébként ezen a téren kevesebb sikerélményt szereznének.
A versenyek sora a mostani tanévben is a mezei futóbajnoksággal kezdődött. Valamennyi korcsoport képviseltette magát, hatszáznál is többen álltak rajthoz.Mezei_futas_es_foci_a_diaksportbajnoksagbanA lányok csapatversenyében a Testnevelési Egyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium két korcsoportban bizonyult a legjobbnak, az ELTE Gyertyánffy István Gyakorló Általános Iskola, a Pannonia Sacra Katolikus Általános Iskola, a Németvölgyi Általános Iskola és a Városmajori Gimnázium egy-egy első hellyel zárta a napot. A fiúknál az ELTE Gyertyánffy István iskola és a Testnevelési Egyetem gyakorlóiskolája duplázott, míg a Zugligeti Általános Iskola és a Városmajori Gimnázium egy-egy korcsoportban diadalmaskodott.
Ami az egyéni győzelmeket illeti, a lányok között a Városmajori Gimnázium tanulói két, az ELTE Gyertyánffy István iskola, a Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium, a Zugligeti Általános Iskola, továbbá a Svábhegyi Jókai Mór Általános Iskola és Német Nemzetiségi Általános Iskola diákjai egy-egy aranyat vihettek haza. A fiúknál kétszer állhattak fel a dobogó legtetejére az ELTE Gyertyánffy István iskola és a Városmajori Gimnázium versenyzői, és egy-egy elsőséggel végzett a Zugligeti Általános Iskola, valamint a Testnevelési Egyetem gyakorlóiskolája.
A futás mellett már befejeződött az általános iskolások részére kiírt műfüves kispályás labdarúgó-bajnokság is. A II. és a IV. korcsoportban is bajnok Pannonia Sacra iskola szerepelt a legjobban, míg a III. korcsoportot a Testnevelési Egyetem gyakorlóiskolája nyerte.

-os