Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Az önkormányzat segít azoknak, akiknek gondot okoz a téli fűtés

Gondoskodni azokról, akiknek nehézséget jelent a téli rezsiszámla kifizetése – ezért hozta létre a Hegyvidéki Önkormányzat a tavaly bevezetett téli rezsitámogatást. Ennek célja a hideg hónapokban megemelkedő kiadások okozta gondok enyhítése. A támogatás november végéig igényelhető.

A Hegyvidéki Önkormányzat a téli rezsitámogatással az elkövetkező hónapok megnövekedő közüzemi kiadásainak megfizetéséhez nyújt segítséget. A november 30-ig beadott kérelem esetén a támogatás november 1-jétől március 31-ig állapítható meg, havi összege 13 000 forint.
Erre azok a XII. kerületben lakó emberek, családok jogosultak, akiknek a családjában a havi nettó jövedelem nem haladja meg a 99 800 forintot. Magasabb a jövedelmi értékhatár azok esetében, akik fokozottan rászorulónak minősülnek, esetükben ugyanis 140 400 forintos egy főre jutó nettó jövedelemig állapítható meg a támogatás. (Fokozottan rászoruló kérelmezőnek minősül, aki a háztartásában egyedül él; gyermekét egyedül neveli, vagy tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyermeket nevel; nagycsaládos; ahol a szülő alacsony iskolai végzettségű vagy munkanélküli; az a család, amelyben nagykorú fogyatékos személy él, továbbá az elégtelen lakáskörülmények között élő család). Ezenfelül jogosult a támogatásra az az egyedül élő, 65 év feletti idős ember is, akinek a jövedelme nem haladja meg a 161 400 Ft-ot.
A téli rezsicsökkentési támogatás iránti kérelmet a jövedelmet tanúsító igazolásokkal együtt március 31-ig bármikor be lehet nyújtani a polgármesteri hivatal népjóléti irodájában ügyfélfogadási időben. Érdemes azonban minél előbb megtenni ezt, mivel decembertől az ellátás a benyújtás hónapjának első napjától állapítható meg. A kérelemnyomtatvány a népjóléti irodában ügyfélfogadási időben vehető át, valamint letölthető a www.hegyvidek.hu honlapról, az Ügyintézés/Támogatás, gondoskodás oldalról.

-a-