Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Dupla pótlékot javasol az óvodai dolgozóknak az alpolgármester

A Hegyvidéki Önkormányzat 2023. szeptember 1-jétől visszamenőleges hatállyal megemelné a fenntartásában működő óvodák dolgozói részére jelenleg biztosított juttatásokat. Fonti Krisztina alpolgármester javaslata szerint az energiaválság és a szomszédban zajló háborús szankciók miatti infláció kompenzálására az óvodapedagógusok Hegyvidék pótlékát a duplájára, havi 100 000 forintra növelnék.
A javaslat másik fontos eleme, hogy a jövőben a nevelő-oktató munkát közvetlenül segítő (óvodatitkár, pedagógiai asszisztens, gyógypedagógiai asszisztens, dajka) dolgozók 70 000 forint, az egyéb (technikai) dolgozók pedig 50 000 forint Hegyvidék pótlékot kapnának. A javaslatról a lapunk megjelenése után néhány nappal ülésező képviselő-testület dönt.
„A Hegyvidéki Önkormányzat már az elmúlt években is több intézkedést tett annak érdekében, hogy a fenntartásában működő köznevelési intézmények dolgozói számára minél jobb munkakörülményeket teremtsen, illetve többletjuttatással fejezze ki megbecsülését a munkájuk iránt” – mondta lapunknak Fonti Krisztina. Az alpolgármester példaként említette az Alkotás utcai „Fecskeházat”, ahol kedvező feltételekkel juthatnak lakhatási lehetőséghez az újonnan felvett, köznevelésben dolgozók önálló családi otthonuk megteremtéséig. Ezenfelül illetmény- és bérkiegészítést is ad az önkormányzat a köznevelési intézmények munkatársainak.
Amennyiben a képviselő-testület elfogadja a Hegyvidék pótlék megemelését, az előzetes számítások alapján a pluszjuttatás biztosítása ebben az évben 53 426 000 forint többletkiadást jelent a kerület költségvetésében. Ezzel kapcsolatban Fonti Krisztina megjegyezte: az önkormányzat felelős pénzügyi gazdálkodásának köszönhetően megvan erre a fedezet.