Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Folytatodik_a_Gyogyfu_utca_atepitese

Folytatódik a Gyógyfű utca átépítése

A Hegyvidéki Önkormányzat közbenjárása révén folytatódhat az év egyik jelentős beruházása, a Gyógyfű utca alsó szakaszának újjáépítése. A Csaba utcai oldal már évekkel ezelőtt elkészült, most a Kék Golyó utca felőli rész következik. Az eddigi földút különleges térkőfedést kap, amely átereszti a csapadékvizet. Ezzel megoldódik a vízelvezetési probléma, a burkolaton átjutó víz ugyanis a kifejezetten erre a célra épített, speciális alépítményen keresztül kerül a talajba.
A földútpályázat keretében így a burkolatlan útpályán 168 méteren szilárd burkolat lesz, sőt, végre a közvilágítás is kiépül. Az út bal oldalán járdát alakítanak ki a szakemberek, ezzel szemben pedig, nagyjából húsz méter hosszan, parkolókat hoznak létre. Júliusban támfalépítéssel indult a munka, ami az ottani bankfiók jelenlegi parkolólehajtójához került, és a szilárd burkolatú úttest megtartása miatt vált szükségessé.
Ezt követően viszont leállt a beruházás, ugyanis a tereprendezéskor kiderült, hogy a szomszédos Országos Onkológiai Intézet kerítése rossz állapotú, életveszélyes, és az útpálya kialakítása előtt mindenképpen meg kell javítani. Az intézettel folytatott egyeztetés után az önkormányzat a saját költségén biztonságos ideiglenes kerítést épít, ezt követően folytatódhat a beruházás.Folytatodik_a_Gyogyfu_utca_atepiteseMár birtokba vehették a lakók a felújított Nárcisz utcát. Itt teljes szélességben szőnyegezés történt, megújult a járda, az összes szegélykő, valamint ahol ez indokolt volt, az útpálya szerkezete is. A végéhez közeledik a Magasúti köz rekonstrukciója a Törökbálinti út és a Lidérc utca között, valamint a Mártonhegyi út szegélyköveinek felújítása a Szúnyogh úttól a Diana utcáig. Mindhárom útépítést pályázati forrásokból finanszírozza az önkormányzat.
A zugligeti kemping területén 1800 négyzetméteres, murvás parkoló épült. Összesen 76 autó állhat meg ott, ami a remények szerint megoldást jelent majd a környék parkolási problémáira. Főleg hétvégéken ugyanis megtelik a Zugligeti út a kirándulók autóival, ráadásul sokan a füves területeken állnak meg.

M.