Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Kedvezményeket biztosítana a TF a hegyvidékieknek

Várhatóan kedvezőbb feltételekkel használhatják majd a TF új sporttelepét a hegyvidékiek – erről egyeztet Fonti Krisztina alpolgármester a Testnevelési Egyetem, azaz a TF vezetőivel, és úgy tűnik, a tárgyalások hamarosan eredményt hoznak. Az elvi megállapodás már megszületett, jelenleg a részleteket finomítják, így a XII. kerületi lakosok várhatóan hamarosan engedményes áron juthatnak hozzá egyes szolgáltatásokhoz. S ez még nem minden! Az egyetem sportpályája ugyanis közösségi programok szervezésének is helyet biztosíthat, a többi között visszatérhet a Csörsz utcába a Hegyvidéki Olimpia.
Minderről Fonti Krisztina beszélt lapunknak, aki elmondta, a Dr. Koltai Jenő Sportközpont átadása óta sokan jelezték az önkormányzatnak, hogy szeretnék igénybe venni a komplexum szolgáltatásait. „Ez egybecseng a szándékainkkal, hiszen már az építkezés megkezdésekor elkezdtünk tárgyalni az akkori rektorral, hogy kapjanak kedvezményeket a kerületiek. Aztán láttuk, hogy az évekig elhúzódó munkálatok mennyi kényelmetlenséget okoznak a környéken élőknek, így még inkább fontosnak tartjuk, hogy polgáraink most az előnyeit is élvezzék ennek a nagyszerű sportcentrumnak” – beszélt az előzményekről az alpolgármester. Az önkormányzat az építkezés közben folyamatosan egyeztetett az új rektorral, és ez azóta sem szakadt meg.Kedvezmenyeket_biztositana_a_TF_a_hegyvidekieknek„Novemberben elkészül az a beléptetőrendszer, ami ahhoz kell, hogy a lakosság jobb használati feltételeket kapjon az egyetemtől. A futópályáról és a valóban minden igényt kielégítő konditeremről van szó; a terv az, hogy a Hegyvidék kártyával lehet majd érvényesíteni a kedvezményeket” – szólt a várható lehetőségekről Fonti Krisztina. Hozzátette, hogy az általános iskolák ötödikes diákjai részére rendezett Hegyvidéki Olimpia mellett – amely sok évvel ezelőtt innen indult, és csak az építkezés miatt kellett elköltöztetni – a Gesztenyés kerti Futóklub edzései is helyet kaphatnak majd itt. Zajlik az egyeztetés egy családi sportnapról is, amin együtt versenyezhetnének a különböző korosztályok képviselői. A részleteket közösen dolgozza ki az egyetem és az önkormányzat.
„Van még valami, ami ugyan nem sport-, de fontos kérdés! Ez pedig a parkolás megoldása – hívta fel a figyelmet zárásként az alpolgármester. – Tárgyalunk arról, hogy a hegyvidéki autósok kedvezményesen állhassanak be a TF új mélygarázsába. Ezzel csökkenne a Csörsz utca és környéke zsúfoltsága.”

M.