Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Embercsempész-tranzitállomást leplezett le a rendőrség

Szokatlanul nagy rendőri jelenlétre lehettek figyelmesek a környéken élők a Béla király úton szeptember 14-én délután. A rendőrök az egyik családi házban több mint kilencven embert – férfiakat, nőket és gyerekeket – találtak, akik töröknek, kurdnak vallották magukat, magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét pedig nem tudták igazolni.

„Az illegális migráció okozta problémák szerencsére nem jellemzők a Hegyvidékre. Eddig nem is találkoztunk itt ilyen nagy létszámú migránscsoporttal” – beszélt lapunknak a tapasztalatairól Sztanyó István rendőr alezredes, a XII. kerületi rendőrkapitányság vezetője. A Hegyvidék a főváros legnyugodtabb, legcsendesebb területei közé tartozik, és mint Sztanyó István ki is emelte, nem látja annak veszélyét, hogy tranzithellyé válna, ám ezt nem is hagyják.Embercsempesz-tranzitallomast_leplezett_le_a_rendorseg

A kapitányságvezető arról is szólt, hogy lakossági bejelentés vezette el kollégáit az illegális menekültek tartózkodási helyéhez. Szerinte köszönet illeti mindazokat, akik odafigyelnek a környezetükre, és jelzik a rendőrségnek vagy a Hegyvidéki Rendészetnek, amennyiben szokatlan dolgot tapasztalnak. „Nincs indokolatlan bejelentés, minden telefonhívást komolyan veszünk” – tette hozzá.

A Béla király úti ingatlanban talált embereket a hatóságok visszavitték az ideiglenes magyar–szerb biztonsági határzárhoz. A Budapesti Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást.

sz.