Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Helyben_lakok_kizarolagos_parkolasa

Helyben lakók kizárólagos parkolása

Tavasszal az 5-ös számú parkolási zónában, azon belül az Alkotás utcától keletre eső utcák egy részén vezette be elsőként a Hegyvidéki Önkormányzat a rezidensparkolást. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy 20 órától reggel 8-ig kizárólag lakossági engedéllyel használhatók az ottani parkolóhelyek. A helyi lakók érdekeit szem előtt tartva, várhatóan novembertől, az úgynevezett pufferzónákban is hasonló megoldás lesz, ezzel csökkentve a P+R parkolónak használt utcák zsúfoltságát.

A Budapest Közút forgalomtechnikai terve alapján a Goldmark Károly utca Nárcisz utca–Alma utca közötti szakaszán, a Határőr út Goldmark Károly utca–Zeke utca közötti szakaszán, a Lejtő út Fürj utca–Sashegyi út közötti szakaszán, a Nárcisz utca Stromfeld Aurél út–Tamási Áron utca közötti szakaszán, a Pagony utca Nárcisz utca–Zulejka utca közötti szakaszán, a Somorjai utca Fürj utca–Kálló esperes utca közötti szakaszán, a Stromfeld Aurél út Nárcisz utca–Orbánhegyi út közötti szakaszán, a Szamóca utcában, a Vas Gereben utca Sashegyi út–Lejtő út közötti szakaszán, valamint a Vércse utca Kálló esperes utca–Lejtő út közötti szakaszán lép életbe az új parkolási rend. Ennek lényege, hogy az egyébként parkolási övezeten kívüli terület kijelölt utcáinak egy részében egész nap kizárólag a helyi lakosok parkolhatnak. A számukra fenntartott helyek az összes parkolóhely 30 százalékát teszik ki, míg a fennmaradó útszakaszokon megmarad a jelenlegi rend, azaz bárki megállhat.

Azok az autósok, akik nem veszik figyelembe az egyébként táblákkal jelzett korlátozásokat, szabálysértést követnek el, őket a Hegyvidéki Rendészet munkatársai megbírságolják. Természetesen lesz átmeneti időszak, ez idő alatt a közterület-felügyelők csak figyelmeztetnek. A fenntartott helyek használatához regisztráció szükséges, ennek menetéről az önkormányzat értesíti majd az érintetteket.Helyben_lakok_kizarolagos_parkolasa

M.