Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Komposztálókeretek igényelhetők

Tisztelt Hegyvidéki Polgárok!

A Hegyvidéken az intézmények és lakóépületek túlnyomó részét zöld felület, kert övezi, ezek gondozása során nagy mennyiségű zöldhulladék keletkezik. Ahogy a papír-, üveg-, fém- és műanyaghulladékok esetében egyre inkább terjed a szelektív gyűjtés, úgy válhat általánossá a szerves hulladékok szelektálása és helyben történő hasznosítása.

A felmérések szerint jelenleg a kukákba kerülő háztartási hulladék közel egyharmada olyan szerves anyag, amit komposztálni lehetne, azaz ennyivel csökkenthető a kommunális lerakókba hordott szemét mennyisége.

Ebben az évben is szeretnénk támogatni azokat a hegyvidéki kerttulajdonosokat, akik elkötelezettek e környezetkímélő módszer mellett, és vállalják azt, hogy a háztartásukban keletkező szerves hulladékokat komposztálják.

Önkormányzatunk az idén is lehetőséget biztosít

komposztálókeretek térítésmentes átvételére,

a készlet erejéig.

A komposztálóeszközök igénylése ingyenes, azonban előzetes jelentkezéshez kötött, ennek hiányában nincs lehetőség a komposztálókeretek átvételére. Az eszközök igénylésének további feltétele a bejelentett kerületi lakcím. A korlátozott készlet miatt egy ingatlanra – annak méretétől függetlenül – egy komposztálókeret igénylésére van lehetőség.

A komposztálóeszközök átvételének további feltétele egy kb. 45 perces, komposztálással kapcsolatos, érdekes oktatáson való részvétel.

Jelentkezni kizárólag online, az eugyintezes.hegyvidek.hu honlapon, a Regisztrációt/Bejelentkezést követően, a Zöld iroda fül alatt, csak azonosított fiókkal rendelkezők tudnak.

Jelentkezési időszak: 2023. szeptember 21. (csütörtök) 10.00 órától 2023. október 20. (péntek) 13.00 óráig.

Az oktatások időpontja és helyszíne:

2022. október 30-án (hétfőn) és 31-én (kedden) 16.30 és 18.00, Hegyvidéki Kulturális Szalon I. emeleti nagyterme, 1124 Budapest, Törpe utca 2.

Az eszközök az oktatást követően a helyszínen vehetők át.

Az eszközöket a jelentkezés sorrendjében, a készlet erejéig tudjuk biztosítani.