Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Nyugdíjasklub alakult a Jókai Klubban

Megalakult és megkezdte működését Az élet szép! Hegyvidéki Nyugdíjasklub a Jókai Klubban. Az állandó programok minden szerda délelőtt 10.00–11.30-ig tartanak, és négy nagy témakört érintenek: az egészséget, a kultúrát, a kreativitás fejlesztését és a játékot.
Az „egészségpercek” foglalkozásain olyan alapvető életvezetési jó tanácsok hangoznak el, amiket kiválóan lehet alkalmazni a mindennapokban. Az étkezéstől az öltözködésen át az internetezési szokásokig sok minden terítékre kerül, sőt, kímélő mozgásformákkal is megismerkedhetnek a résztvevők.
A „kultúrkalandok” keretében érdekes és különleges előadások várhatók utazás, építészet, történelem, zene és irodalom témájában. Van, aki már gyerekkorában mindent meg tud csinálni, másokkal ez nem így van. A „motollafoglalkozásokon” viszont mindenkinek lehetősége lesz arra, hogy fejlessze a kreativitását és az ügyességét. A találkozókon kézműves tárgyak készülnek, a többi között illatzsák, ajtóra kopogtató, adventi koszorú és díszgyertya.Nyugdijasklub_alakult_a_Jokai_KlubbanIdősebb korban még inkább felértékelődnek a társas kapcsolatok, ehhez ad keretet a „kvaterka”. Egy finom tea és vajas keksz mellett üldögélve, kártyázva, vagy éppen sakkozva emberek között lehet lenni, és ami a legfontosabb: beszélgetni.
A közösségi élmény, az együttlét fontosságát hangsúlyozta a programnyitón Fonti Krisztina alpolgármester, a klub létrejöttének kezdeményezője. „Én is naponta látom, mennyire népszerűek a Hegyvidéki Kulturális Szalon programjai, rengeteg idős ember vesz részt ezeken. Úgy gondoltuk, hogy ezt itt, a hegyen is meg kell valósítani, hiszen sokan nehezen közlekednek, nem tudnak részt venni a szalon rendezvényein. Olcsón kivitelezhető, ám értékes programokat igyekszünk szervezni” – beszélt az előzményekről az ötletgazda, kiemelve, hogy a klub legfontosabb célja a társas kapcsolatok elmélyítése.
Az élet szép! Hegyvidéki Nyugdíjasklub összes programja ingyenes a XII. kerületi lakcímkártyával rendelkező nyugdíjasok számára. Mindenki másnak alkalmanként 1000 forintot kell fizetnie a részvételért.

sm.