Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Rendre vágyók takarítottak a Városmajorban

Központi elhelyezkedése és árnyat adó, hatalmas fái miatt népszerű pihenőhely a Városmajor, az állapota viszont bőven hagy kívánnivalót maga után. A fővárosi fenntartású parkban – amint azt a korábbi a tervek is megmutatták – egyebek mellett szükség lenne a parkidegen funkciók kizárására, a burkolt felületek csökkentésére és új zöld területek kialakítására is. Érthető, ha a jelenlegi gazdasági környezetben nagy ívű fejlesztésekre nincs forrás, legalább annyi azonban elvárható lenne, hogy tiszta legyen a környék.

Sajnos mindennapos látvány, hogy a ritkán ürített szemeteskosarakból – hiába szereltek azokra fedelet – dőlnek ki a kidobott PET-palackok és nejlonzacskók. Ezek először a kukák közvetlen környezetében landolnak, majd a szél és a varjak közreműködésével mindenfelé szétszóródnak a parkban.Rendre_vagyok_takaritottak_a_Varosmajorban

Minden jóérzésű látogató szemét bántja ez a helyzet, de vannak, akik tenni is akarnak a tisztaságért. A napokban az egyik környékbeli lakó, Kiss Csilla elhatározta, hogy szemétszedést szervez, amihez a Hegyvidéki Önkormányzat zöld irodája felajánlotta a segítségét: kesztyűket, zsákokat biztosított a résztvevőknek, valamint azt, hogy elszállítja az összegyűjtött hulladékot.

„Itt lakom a közelben, sokszor futok a parkban. Mozgás közben, ahelyett, hogy a hely szépségét élvezném, a szétszórt szemetet látom” – mondta el lapunknak a szervező, aki gyermekeivel érkezett a takarításra. Arról is beszélt, hogy két kisfiának szeretne jó példát mutatni azzal, hogy a „kütyüzés” helyett valamilyen hasznos tevékenység felé fordítja őket. Emellett arra törekszik, hogy a saját kertje rendjét, szépségét tágabb környezetére is kiterjeszthesse.

A most első alkalommal meghirdetett programot rendszeressé tenné Kiss Csilla. A tervei szerint havonta szervez majd szemétszedést mindazoknak, akik hozzá hasonlóan rendre vágynak a Városmajorban, és szívesen csatlakoznak a munkájához.

n.