Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Könnyebb lesz a parkolás a Királyhágó tér környékén

Régóta gondot okoz a parkolás a Hegyvidék alsó, sűrűn lakott részein, a sok autó miatt meglehetősen nehéz itt szabad parkolóhelyet találni. Ezért is igyekszik az önkormányzat minden lehetőséget kihasználni, hogy enyhítsen a környék parkolási gondjain.

Ennek részeként a – képviselő-testület korábbi döntése alapján – mindazok, akik 2023. november 1-je után átadott ingatlanokba költöznek be, már nem igényelhetnek közterületi parkolási hozzájárulást, az új épületeknél ugyanis az ingatlanon belül kötelezően ki kell alakítani a lakásokhoz tartozó parkolóhelyeket. Akik saját garázs vagy beállóhely híján kénytelenek az utcán parkolni, azoknak az életét a kizárólagos lakossági parkolóhelyek kijelölésével próbálja megkönnyíteni az önkormányzat.

A Böszörményi úton lebontott irodaházak helyén, az önkormányzati tulajdonú telek egy részén közel nyolcvan férőhelyes, ideiglenes parkoló jött létre, de a tervek szerint a később megépítendő lakóépület-együttes mélygarázsában is jelentős számban bérelhetnek majd parkolóhelyeket a környékbeliek. A Királyhágó téren, az OTP Ingatlan Zrt. beruházásában megépülő lakótömb mélygarázsának –1. szintjén, az önkormányzat és a beruházó megállapodása alapján, szintén parkolóhelyeket bérelhetnek majd a környéken élők.Konnyebb_lesz_a_parkolas_a_Kiralyhago_ter_kornyeken

Az önkormányzat tavaly novemberben döntött arról, hogy 30 ezer forint + áfa összegért használhatják majd a nyertes pályázók a Királyhágó téri épület mélygarázshelyeit (oly módon, hogy a bérleti időszak alatt le kell mondaniuk az ingyenes utcai parkolásra jogosító lakossági várakozási engedélyükről). Az ősz folyamán még úgy tűnt, hogy ez év tavaszán használatba vehető lesz a több mint nyolcvan férőhelyes a garázs, a kivitelezés jelentős csúszása miatt azonban erre várhatóan csak szeptembertől kerülhet sor. Erre tekintettel a képviselő-testület most úgy határozott, hogy a Fáber Kft. által kiírandó bérleti pályázat keretében – a korábbi testületi előterjesztésben foglaltakkal szemben – az első alkalommal ne 2025., hanem 2026. január végéig kössenek majd szerződést a jelentkezőkkel.