A dinnye, ha tök
Nem kell kétségbeesni, ha a drága pénzen vett dinnyénk nem olyan édes, mint ahogyan számítottunk rá. Néhány ügyes trükkel nagyszerűen felhasználhatóvá tehetjük!
- A kevésbé édes dinnyéből, esetleg más gyümölccsel keverve, gyümölcslevest készíthetünk, ízét némi cukorral vagy mézzel feljavíthatjuk, és betétként dinnyegömbökkel gazdagíthatjuk. Ha a gömböcskéket megfagyasztjuk, dupla hatást érünk el: hideg is, mutatós is lesz.
- Kiadós nyári édességet varázsolhatunk a legegyszerűbb vaníliapudingból is, ha különböző színű dinnyegolyókkal körülrakva tálaljuk. A gyümölcssalátába pedig – leírni is szörnyű! – vaníliás cukorral megszórva dobhatjuk bele. Egy kupica rum képes csodát tenni ezzel a csemegével.
- Sonkával klasszikus előétel az olaszoknál, de lassan nálunk is divatba jön. Sonka helyett lazaccal sem megvetendő harapnivaló.
- Ha menthetetlenül „tökre” leltünk, dobjuk el a közepét, szépen vagdaljuk be az oldalát, és így tálaljunk benne könnyű zöldséggel, savanykás gyümölccsel kevert, köleses vagy rizses húst. Legalább a látványt megmentjük!