Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

A_dinnye_ha_tok2

A dinnye, ha tök

Nem kell kétségbeesni, ha a drága pénzen vett dinnyénk nem olyan édes, mint ahogyan számítottunk rá. Néhány ügyes trükkel nagyszerűen felhasználhatóvá tehetjük!

 

  • A kevésbé édes dinnyéből, esetleg más gyümölccsel keverve, gyümölcslevest készíthetünk, ízét némi cukorral vagy mézzel feljavíthatjuk, és betétként dinnyegömbökkel gazdagíthatjuk. Ha a gömböcskéket megfagyasztjuk, dupla hatást érünk el: hideg is, mutatós is lesz.
    A_dinnye_ha_tok4
  • Kiadós nyári édességet varázsolhatunk a legegyszerűbb vaníliapudingból is, ha különböző színű dinnyegolyókkal körülrakva tálaljuk. A gyümölcssalátába pedig – leírni is szörnyű! – vaníliás cukorral megszórva dobhatjuk bele. Egy kupica rum képes csodát tenni ezzel a csemegével. A_dinnye_ha_tok3
  • Sonkával klasszikus előétel az olaszoknál, de lassan nálunk is divatba jön. Sonka helyett lazaccal sem megvetendő harapnivaló. A_dinnye_ha_tok1
  • Ha menthetetlenül „tökre” leltünk, dobjuk el a közepét, szépen vagdaljuk be az oldalát, és így tálaljunk benne könnyű zöldséggel, savanykás gyümölccsel kevert, köleses vagy rizses húst. Legalább a látványt megmentjük! A_dinnye_ha_tok2