Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Befogadootthonban_elo_gyerekeket_ajandekoztak_meg_a_hegyvidekiek1

Befogadóotthonban élő gyerekeket ajándékoztak meg a hegyvidékiek

A Hegyvidéken élők az önkormányzathoz hasonlóan mindig szívesen segítenek a rászorulókon. Jó példa erre az Árnyas úti gyermekotthon támogatása, amelynek a működéséhez áprilisban különböző használati és berendezési tárgyakkal járultak hozzá, most pedig kifejezetten a befogadóotthon lakóinak kedveskedtek. Mégpedig azokkal a játékokkal, ruhákkal, könyvekkel és sok-sok plüssállatkával, amik az önkormányzat felhívására gyűltek össze a polgármesteri hivatalban.Befogadootthonban_elo_gyerekeket_ajandekoztak_meg_a_hegyvidekiek2Felajánlásokból szerencsére bőven akadt, az összesen közel egy mikrobusznyi ajándékot Fonti Krisztina alpolgármester adta át a gyerekeknek, akik a kerti játékokat azonnal ki is próbálták az önkormányzat segítségével kialakított új homokozóban. Az alpolgármester elmondta, hogy amikor egy hónappal ezelőtt az intézményben jártak, egyeztettek a munkatársakkal, mire lenne szükségük a kicsiknek.
„Azt a választ kaptuk, hogy leginkább plüssökre, ugyanis a kisgyerekek, amikor megérkeznek ide, választhatnak néhány plüssjátékot. Ezek mindvégig náluk maradnak, sőt, amikor elkerülnek innen, magukkal vihetik a kedvenceiket. Az adománygyűjtés keretében ezért arra kértük a hegyvidékieket, hogy hozzák el a már nem használt, ám jó állapotú plüsseiket, és persze játékokat, ruhaneműt, könyvet is, csupa olyan dolgot, aminek a gyerekek örülnének” – szólt az előzményekről Fonti Krisztina.Befogadootthonban_elo_gyerekeket_ajandekoztak_meg_a_hegyvidekiek1Az Árnyas úti gyermekotthonnak ebben a részében 3–7 éves gyerekek élnek. Őket az otthoni körülményeik miatt ki kellett emelni a családjukból, és általában hat-kilenc hónapot töltenek a Hegyvidéken. Utána vagy visszamehetnek a szüleikhez, vagy nevelőszülőkhöz, esetleg véglegesen nevelőotthonba kerülnek. „Az ajándékokkal az átmeneti befogadóotthonban eltöltött időt szeretnénk egy kicsit boldogabbá, könnyebbé, vidámabbá tenni” – zárta szavait az alpolgármester.
Tóth Lejla szakmai vezető azt emelte ki, hogy a plüssök biztonságot adnak a gyerekeknek, velük alszanak, állandó társaik. Mint mondta, nagyon szép az intézmény kertje, de hiányzott egy homokozó, amit az önkormányzat jóvoltából most megkaptak. A gyerekek számára ez valóságos birodalom, bármikor birtokba vehetik, és immár nem kell minden egyes alkalommal a távolabb lévő játszóterekre utazniuk.

M.