Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Kincskereses_az_erdoben

„Kincskeresés” az erdőben

A gyerekeknek játék, a környékbeliek számára pedig hasznos közösségépítő program a szemétszedés – fogalmazott Gyimesi Zsuzsanna önkormányzati képviselőjelölt, aki szomszédokat, ismerősöket, valamint XII. kerületi képviselőket invitált takarításra a Diós árok és a fogaskerekű pályája közötti erdősávba. Ő már jól ismeri ezt a terepet, mivel tavaly részt vett azon az erdőtakarításon, amit Gámán Gábor önkormányzati képviselő hirdetett meg.

„Rendszeresen járok erre. Itt lakunk a közelben, a gyerekek szeretnek a kiserdőben sétálni, és »kincseket találni«” – mondta Gyimesi Zsuzsanna, aki ezúttal is elhozta családtagjait, köztük két kisfiát a szemétgyűjtésre. A gyerekek valóban élvezték a programot, ami ezúttal is tartogatott számukra meglepetéseket: a – sajnos – mindenütt előforduló zacskók, üdítős palackok és sörösdobozok mellett kis műanyag játékfigurák is előkerültek a lombok alól.Kincskereses_az_erdoben

„Sok olyan hely van, ahol első pillantásra észre sem vesszük a szemetet, mert az megbújik a bozót, az avar alatt. Sajnos van mit összeszedni az erdőkben, a zöld területeken, de nagyszerű dolog, hogy a hegyvidékiek odafigyelnek a környezetükre, és van bennük tenni vágyás” – szólt a tapasztalatairól Fonti Krisztina alpolgármester, aki többek között Bernyák Adrienn és Péchy László képviselőtársával együtt csatlakozott a szemétszedőkhöz.

Az alpolgármester arra biztatja a környezetük megtisztítását szívesen vállaló lakókat, hogy bátran forduljanak segítségért a Hegyvidéki Zöld Irodához. Az iroda munkatársai kesztyűket és zsákokat adnak a munkához, valamint az összegyűjtött hulladék elszállítását is megszervezik. Nagyobb, illegálisan lerakott szeméthalmok felszámolásában pedig a Hegyvidéki Önkormányzat „Zöld kommandója” is besegít az önkénteseknek.

sz.