Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Megujult_a_varosmajori_kosarlabdapalya

Megújult a városmajori kosárlabdapálya

A Hegyvidék sportos kerület. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a Városmajori Gimnázium melletti kosárlabdapálya, amelyen egész évben nagy a „forgalom”. Iskolaidőben a diákok, délutánonként és hétvégén pedig a park látogatói járnak oda előszeretettel. A fokozott igénybevétel mostanra meg is látszott rajta, időszerűvé vált a felújítása. Ráadásul egyesek néha nem is rendeltetésszerűen, azaz sportolásra használták a pályát, előfordult vandalizmus is. Az iskolavezetők segítségkérése után a Hegyvidéki Önkormányzat a saját költségén gondoskodott a felújításról, sőt, további javításokat is elvégeztetett az oktatási intézmény körül.
„A munkálatok részeként a régi, rossz állapotú aszfaltburkolat helyére gumival kombinált aszfalt került. Kétféle felfestés készült, így kosárlabda mellett kispályás focira is alkalmas a pálya, ezzel tovább bővült a sportolási lehetőségek száma a parkban” – mondta Fonti Krisztina alpolgármester, aki Pokorni Zoltán polgármesterrel együtt szemrevételezte a felújítás eredményét. Hozzátette, hogy eddig csak lakattal zárták a pályát, amelyet viszont rendszeresen tönkretettek, emiatt most zárható kapu épült. Ezzel és a pálya körüli kerítés magasításával remélhetőleg megszűnnek a korábbi problémák.Megujult_a_varosmajori_kosarlabdapalya„A Hegyvidéki Önkormányzat kiemelt feladatként tekint a sport támogatására és népszerűsítésére. Ennek részeként nemrégiben kicseréltük az iskolával szemben található műfüves focipálya burkolatát, az új műfű a régihez képest rugalmasabb, sokkal jobban kíméli az ízületeket. Ez egyaránt fontos a diákoknak, akiknek itt is tartanak testnevelésórákat, és a pályát a délutáni órákban bérlő csapatoknak, valamint a fociedzésre járó gyerekeknek. A beruházás részeként a palánk is megújult, amivel csökkent a balesetveszély” – sorolta az alpolgármester.
Mint kiemelte, ezúttal nemcsak a kosárlabdapálya újult meg, hanem az iskola körüli futókör javítása is megtörtént: „Amikor szóba került a kosárlabdapálya rekonstrukciója, a testnevelők és az intézmény igazgatója felhívták a figyelmünket a futókör állapotára. Ez több helyen megrongálódott, a burkolatot felnyomták a környező fák gyökerei, botlásveszély alakult ki, amit az önkormányzat szintén elhárított.”
Szebedy Tas, a Városmajori Gimnázium igazgatója elmondta, hogy heti öt alkalommal 820 tanulót kell megmozgatni az iskolában, ami igen komoly feladat. Emiatt is fontos számukra, hogy minél több hely álljon ehhez rendelkezésre.
„Jó ideje egy kicsit elhanyagolt volt a kosárpálya – zárta szavait az igazgató –, úgyhogy tanulók, tanárok egyaránt örülnek a pozitív változásnak. És nemcsak ők, hanem a környéken élő fiatalok is, akik szívesen járnak ide játszani.”

mm.