Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Munkaba_allt_az_uj_jardatakarito_gep

Munkába állt az új járdatakarító gép

Évek óta működik járdatakarító gép a Hegyvidéken. Az első eszköz élettartama tavaly elérte a végét, és már nem volt értelme megjavítani. Közbeszerzés keretében ezért egy a korábbinál modernebb és hatékonyabb gépet szerzett be az önkormányzat, hogy így gondoskodjon a közterületek tisztán tartásáról.
A tapasztalatok kedvezőnek bizonyultak, a lakóktól is számos pozitív visszajelzés érkezett, ezért egy második járdatakarító megvásárlásáról született döntés. A közbeszerzésen a már meglévővel megegyező modellt szállító cég tette a legkedvezőbb ajánlatot, az új jármű pedig nemrég munkába is állt.
Nyáron különösen hasznos a takarítógép, mert a por megül a járdákon, amit a legegyszerűbb vizes sepréssel eltávolítani. A járdamosás az allergiások életét is megkönnyíti, mivel csökken az irritáló pollenek száma. Lényeges – és ez szempont is volt –, hogy mindkét gép alacsony károsanyag-kibocsátású motorral felszerelt, és a kialakításuknak köszönhetően a szűkebb hegyvidéki járdák sem jelentenek gondot számukra.Munkaba_allt_az_uj_jardatakarito_gepMostanáig a Böszörményi út, Kék Golyó utca, Jagelló út, Alkotás utca, Avar utca által határolt területen dolgozott takarítógép, amely egy hét alatt mintegy 20 ezer négyzetméter járdát tisztít meg, és akár 40 köbméter szemetet is összeszed. Az új eszköz segítségével növekszik a gépi takarításba bevont utcák száma, és júniustól már nemcsak a városközpontban üzemel, hanem a meredekebb részeken is, egészen az Orbán térig tart majd a munkaterülete.
A hatályos fővárosi rendelet értelmében a járdát az érintett társasházaknak vagy az azokban működő, portállal rendelkező üzleteknek kell síkosságmentessé tenniük és tisztán tartaniuk. Ebben nyújtanak segítséget a kerületi takarítógépek a sűrűn lakott és nagy átmenő forgalomnak kitett hegyvidéki városközpontban, valamint annak közvetlen környékén.

mm.