Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Olvasni_jo_olvasni_meno

Olvasni jó, olvasni menő – és még ajándék is jár érte!

Beiratkozási akciót hirdetett a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár április 2. és május 15. között. A kezdeményezés a legfiatalabb generációt szólította meg, a célja az volt, hogy a 3 és 14 év közötti gyerekek körében népszerűsítse az olvasást és a könyvtárba járást. A toborzásban az Ugocsa utcai tagintézmény volt a legsikeresebb.

„Olvasni jó, olvasni menő” címmel hirdetett akciót április elején a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár tizenegy tagintézményében, így a kerületünkben működő Ugocsa utcai könyvtárban is. A kezdeményezés kétségkívül sikeres volt: rengeteg 3 és 14 év közötti gyerek iratkozott be a másfél hónapos időszakban a tagkönyvtárak valamelyikébe.

Közülük azok, akik már ki is vettek legalább egy könyvet, továbbá azok a régebb óta könyvtárba járó gyerekek, akik az elmúlt időszakban legalább két könyvet kikölcsönöztek, sorsoláson vettek részt. A szerencsés nyertesek május végén vehették át ajándékcsomagjaikat az Ugocsa utcai könyvtárban. A díjkiosztó ünnepségen Marosvári Nóra könyvtárvezető elmondta, a kampány célja nemcsak az volt, hogy minél több gyerek iratkozzon be a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár valamelyik tagintézményébe, hanem az is, hogy hosszú távon is megszerettessék az olvasást a fiatalokkal.Olvasni_jo_olvasni_meno

Pokorni Zoltán polgármester először az egybegyűlt szülőknek gratulált ahhoz, hogy bevezetik gyermeküket a könyvek világába, majd a saját gyerekkorából idézett fel egy történetet. Eleinte nagyon mérges volt a bátyjára, amikor az megtanult olvasni, emiatt kevesebbet játszott vele. Később persze ő maga is megszerette a könyveket, olyannyira, hogy az irodalomtanári pályát választotta. Pedagógusként azt érezte a legfontosabb feladatának, hogy megszerettesse az olvasást a diákjaival.

Kovácsné Koreny Ágnes, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója a szülők mellett a tanárok szerepét is kiemelte. Mint hozzátette, a kezdeményezésben részt vevő tizenegy tagkönyvtár közül az Ugocsa utcai teljesített a legjobban, 196 új olvasót nyert az intézmény.

A sorsolás útján kiválasztott gyerekek és minden jelen lévő kiskorú értékes nyereményeket kaptak. Végül pedig azokat a pedagógusokat is jutalmazták, akik különösen sok olvasót toboroztak az Ugocsa utcai könyvtárnak.

WÁ.