Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Van_miert_utcai_oltozekre_cserelni_a_pizsamat2

„Van miért utcai öltözékre cserélni a pizsamát”

„Utcabálról jött a hír...” – énekelte régen a Hungária együttes. A sláger folytatása szerint „ki élt és mozgott, összegyűlt”, és pontosan ez történt a Hegyvidéki Kulturális Szalon meghívására a Városháza téren is, az Időspiknik a Hegyvidéken programsorozat szezonzáróján. A vendégek pedig kortól függetlenül ezúttal is megmutatták, hogyan kell önfeledten mulatni.

„Rosszul léptünk? Nem baj, majd legközelebb kijavítjuk! Nem ez a lényeg! A lényeg a jókedv. Mert a tánc öröm. Ellazít, kikapcsol és feltölt. Ez a lényeg! De a pétanque is ilyen. Nem egyszerű játék, ám ha belejövünk, akkor rájövünk, hogy az egyik legizgalmasabb mozgásforma. Mindent ki kell próbálni, még akkor is, ha az ember már elmúlt hetven!” – állítja Bitter Zsuzsa, aki az Időspiknik a Hegyvidéken programsorozatnak köszönhetően az idén is több emlékezetes pillanattal gazdagodott.
„Nagyon díjazom, hogy a Hegyvidéki Kulturális Szalon ennyi mindent megtesz az idősekért! Rengeteg lehetőség közül választhatunk, legutóbb például a Sas-hegyen csodálkozhattunk rá az ébredező természet varázsára” – tette hozzá dr. Berki Zolna, akivel szintén a sorozatot záró utcabálon találkoztunk a Városháza téren, ahol ezúttal is a tánc és a zene kapta a főszerepet.Van_miert_utcai_oltozekre_cserelni_a_pizsamat1„Mindig rácsodálkozom arra, milyen sokféle közösségnek ad otthont a Hegyvidéki Kulturális Szalon – mondta Fonti Krisztina alpolgármester, aki szintén a tánc szerelmese. – Nagyon szerencsések vagyunk, hazánk többi területeihez képest ugyanis itt akár tíz évvel hosszabb is lehet az átlagéletkor. Ezért is tekintjük örömteli feladatunknak a szépkorúakról való gondoskodást. Sokan közülük egyedül élnek, mert a házastársuk meghalt, vagy mert a gyerekek már kiröppentek a fészekből. Az Időspiknik, valamint a különböző kulturális programok az elmagányosodás ellenszerei. A programoknak köszönhetően az idős embereknek van miért utcai öltözékre cserélni a pizsamát, hiszen olyan közösség részei lehetnek, amely várja őket.”
Az alpolgármester a Hegyvidéki Önkormányzat időseket érintő programjairól is beszélt: „Sokféle kezdeményezésünk van – ilyen például a Zöld recept, aminek a különlegessége, hogy az orvosok nemcsak gyógyszert, hanem mozgásformákat is felírnak. A másik az Otthon megöregedni program, ami lehetővé teszi, hogy kisebb átalakítási munkákkal ingyenesen biztonságossá tegyük az idősek otthonait.”
Ahogy az lenni szokott, a Városháza tér ezúttal is megtelt élettel. Az Örömtánc és a Zumba Gold bemutatója a ritmusok szerelmeseit ragadta magával, míg a környéken működő üzleteknek és szolgáltatóknak köszönhetően a játékos kedvűek a tombolán nyerhettek értékes ajándékokat.Van_miert_utcai_oltozekre_cserelni_a_pizsamat2„A szabadban, a jó levegőn, a zöld környezet adta csodálatos körülmények között, együtt élvezni a közösségi élet előnyeit – ez az Időspiknik célja. A rendezvénysorozatot az érdekes előadások, kreatív foglalkozások, közös séták és túrák, valamint a tartalmas, értékes eszmecserék teszik igazán különlegessé – sorolta Menyhárt Éva, a Hegyvidéki Kulturális Szalon vezetője, aki szerint az utcabál kifejezi a népszerű program lényegét. – Legyünk közösségben, csaljunk mosolyt egymás arcára, táncoljunk, énekeljünk, és beszélgessünk önfeledten! Ősszel pedig ott folytatjuk, ahol most abbahagytuk. Természetesen azért nyáron is számos különlegességgel várjuk látogatóinkat, koncertekből és érdekes programokból nem lesz hiány.”
A Party Voicesnak köszönhetően olyan slágerek fokozták a hangulatot, mint Korda György és Balázs Klári Reptér című örökzöldje, vagy éppen a nyolcvanas évek favoritja, a Ricchi e Poveri Mamma Mariája. „A csajokkal remekül érezzük magunkat, fantasztikus a légkör, ezért is szeretjük a táncos mulatságokat!” – állt meg egy pillanatra a kedvünkért Mocz Éva.Van_miert_utcai_oltozekre_cserelni_a_pizsamat3„A múlt héten a Svábhegyi Pünkösdi Búcsún jártam, ahol szólóban táncoltam. Olyan koreográfiája, mint ami nekem van, senki másnak nincs! – mesélte mosolyogva Barbara. – Mindig figyelemmel kísérem a kerületi programajánlót, a mostani utcabált is jó előre kinéztem magamnak. Ezúttal a gyerekeim kutyáját is elhoztam, hadd érezze át ő is a tánc szabadságát. Szeretek itt élni; a lányomtól sokszor megkapom, hogy hiába venne nekem kacsalábon forgó palotát, én akkor is a tizenkettedik kerületben maradnék. És ez így igaz! Én itt érzem jól magam.”

BM.