Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Zugligeti_Est_az_osszetartozas_unnepe1

Zugligeti Est: az összetartozás ünnepe

A Zugligeti Általános Iskola diákjainak életében minden évben van egy olyan nap, amikor megmutathatják a szülők, tanárok, iskolatársak előtt, hogy mire képesek együtt, az osztályukkal vagy önállóan, például a zene, vagy a mozgáskultúra világában. Ez az alkalom a Zugligeti Est, aminek a hagyományokhoz híven ezúttal is a MOM Kulturális Központ színházterme adott otthont.

„Évről évre megrendezzük a Zugligeti Estet, aminek az egyik fontos célja az összetartozás hangsúlyozása, a közösségi nevelés. Ez meghatározó szerepet tölt be iskolánk életében” – mondta dr. Bernyák Adrienn igazgató a résztvevőket köszöntve.Zugligeti_Est_az_osszetartozas_unnepe2

Az idei Zugligeti Estet az iskolai gyermekkar nyitotta meg, amely 17–18. századi kódexekből, gyűjteményekből származó magyar táncdallamokat és énekeket adott elő. A közel ötórás programban láthattunk különleges táncprodukciókat és színielőadásokat; nemcsak teljes osztályok, hanem egyéni fellépők is színpadra léptek, akik hangszeres játékukkal, versmondással örvendeztették meg a közönséget.

A Zugligeti Általános Iskola tanárai nagy odaadással és sok munkával készítették fel diákjaikat az elmúlt hetekben. A gyerekek átélhették az együttműködés örömeit, olykor nehézségeit, és megtapasztalhatták, hogy csak egymásra figyelve, egymást segítve tudnak eredményesek lenni. A változatos és színvonalas műsorokban szeretetteljes, oldott légkörben szerepeltek, és örömmel fogadták a szülők, nevelők, barátok elismerését. Jó volt látni, hogy kíváncsiak egymás előadásaira, lelkesen tapsolják meg a többieket.

Az iskolai műsor szokás szerint a két nyolcadik osztály fellépésével ért végét. Végezetül pedig a pedagógusok álltak színpadra, és fergeteges táncprodukciójukkal méltó módon zárták az estet.Zugligeti_Est_az_osszetartozas_unnepe1

-ka-