Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Bringas_reggeli_a_Varosmajorban

Bringás reggeli a Városmajorban

A Hegyvidéki Önkormányzat az idén is csatlakozott az országos Bringás reggeli programhoz, és partnereivel karöltve városi kerékpárosok százait vendégelte meg. A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetséggel, a Manna ABC-vel, valamint a Majorka Kávézó és Sörözővel közösen sok-sok információval és finom falatokkal várták a reggel környezettudatos módon dolgukra igyekvőket a Szilágyi Erzsébet fasori bicikliút megszokott helyszínén.
A XII. kerületi Bringás reggeli ténye kezd beépülni a köztudatba, amit igazolt az iskolába tekerő gyerekek csoportjainak érkezése is. Sok olyan kerékpáros állt meg, akiről látható volt, hogy mindennap ugyanezen az útvonalon megy be a központba, majd este hazafelé. Persze most is a legkisebbek jártak a legjobban, mert nekik ki sem kellett szállniuk a biztonságos gyerekülésekből ahhoz, hogy lelkesen végikóstolják a változatos menüt.
A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség ezúttal is elhozta a programra tematikus térképeit és kiadványait, amik szervezett és egyénileg is teljesíthető biciklitúrák ajánlatait kínálják szerte az országban. Ezek az ötletek a szervezet honlapján (maketusz.hu) is szép számban megtalálhatók, a böngészés során biztosan akad olyan, ami távban és látnivalóban éppen megfelel a következő hétvégék valamelyikére.Bringas_reggeli_a_VarosmajorbanAz aktivisták egészséges banános süteményt készítettek a reggelihez, és nem feledkeztek meg a gluténérzékenyekről sem. A Majorka a szörpöket és a kávét biztosította, a Manna ABC pedig – először csatlakozva a kezdeményezéshez – teljes kiőrlésű lisztből készült kakaós csigákkal járult hozzá a pedálozással elégetett kalóriák örömteli pótlásához.
A kerékpározást sohasem késő elkezdeni, és a városi forgalomban is egyre megszokottabb látványt nyújtanak a biciklisták, ezért mindenkit csak bátorítani lehet, hogy próbálja ki a közlekedésnek ezt a vidám, egészséges, fenntartható és nem utolsósorban gyors formáját. Aki ma nyeregbe pattan, az már rutinos biciklistaként vehet részt a következő Bringás reggelin, amit a Magyar Kerékpárosklub szeptemberben, az Európai Mobilitási Hét kapcsán tervez megszervezni. Addig a most induló „Bringázz a munkába!” kampány adhat többletmotivációt a pedálozáshoz, amely az izmok acélosodása mellett a sportos munkahelyi közösségek kovácsolódását is szolgálja. Erről további részletek a bringazzamunkaba.hu weboldalon olvashatók.

-b-