Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Reszveteli_csucs_a_Narcisz_Futason

Részvételi csúcs a Nárcisz Futáson

Sajnos valamennyien szembesülünk szeretteink elvesztésével, amit meg kell tanulnunk kezelni. A Magyar Hospice Alapítvány és a Hegyvidéki Önkormányzat közös szervezésében tizenöt éve minden tavasszal megtartott Nárcisz Futás a veszteségek feldolgozására és a rászorulókról való gondoskodás fontosságára hívja fel a figyelmet a gyerekek számára.
A szokásoknak megfelelően XII. kerületi óvodások és kisiskolások érkeztek a rendezvényre, hogy ismeretlenül is erőt adjanak, szeretetet közvetítsenek beteg vagy más okból segítségre szoruló embertársaiknak. Nekik pluszerőt jelenthet, ha tudják, hogy gondolnak rájuk, és legalább lélekben velük vannak – ezt vallja a gyógyíthatatlan, elsősorban daganatos betegek humánus ellátását végző Magyar Hospice Alapítvány.
Erről is beszélt a gyerekeket köszöntő és a versenyt útjára indító Fonti Krisztina, aki elmondta, hogy mindez a nárciszok ültetésével kezdődött a Királyhágó téren, ahol mostanra saját ágyása van a virágoknak – ez a program egészült ki a Nárcisz Futással. A hasonló események segítenek megértetni a gyerekekkel az élet múlandóságát, valamint azt is, hogy miért kell gondoskodnunk a rászorulókról.Reszveteli_csucs_a_Narcisz_Futason„Legyenek akár betegek vagy idősek, valamennyi embernek joga van méltóságban eltölteni élete utolsó szakaszát” – fogalmazott az alpolgármester, aki köszönet mondott az óvodásoknak, a kisiskolásoknak és a nagy számban érkező szülőknek is. Mint mondta, így még több hozzájárulást kap az alapítvány, amely a nevezési díjakat a beteg felnőttek és gyerekek gondozására fordítja.
Madocsai Dániel, a Magyar Hospice Alapítvány projektvezetője kiemelte, hogy sikeresen dolgoznak együtt a hegyvidéki iskolákkal, óvodákkal, az önkormányzattal és a Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft.-vel is. Nekik köszönhető, hogy ezúttal 500 felett volt a résztvevők száma, ami rekord a Nárcisz Futások történetében. Hozzátette: azok a nevelési-oktatási intézmények, amelyek rendszeresen eljárnak az alapítvány rendezvényeire, és jelenlétükkel is segítik a mozgalmat, megkapják a „Nárcisz óvoda és iskola” címet – miként ez már számos hegyvidéki intézménnyel megtörtént.

-os