Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Szulak_Andrea_es_kedvenc_dolgai

Szulák Andrea és „kedvenc dolgai”

Szulák Andrea évtizedek óta meghatározó arca és hangja a magyar televíziós műsoroknak, rádióknak és koncertszínpadoknak. A Hegyvidéki Nyár programján közismert magyar slágereket ad elő a rendkívül sokoldalú művésznő zenekarával, a rá igencsak jellemző jókedvvel, humorral, lendülettel.

  • Repertoárjukban régi és új magyar slágereket, popdalokat, musicalrészleteket, feldolgozásokat és jazzdarabokat is találunk. Mivel készülnek a hegyvidéki fellépésre?
  • Mindezekkel! – mondja Szulák Andrea. – Koncertünk címe az, hogy „Kedvenc dolgaink”.
  • Az előadásaikra jellemző lendület, jókedv talán annak is köszönhető, hogy a zenekar tagjai régóta ismerik egymást.
  • Igen, zenész barátaimmal nagyon régi munkakapcsolat fűz össze minket. Bolba Tamás zongoraművész és karmester kollégám, sokszor vezényelt nekem az Operettszínházban is, ő az együttes zongoristája. A többiek a Stúdió 11-ből kerültek ki: Tóth Gyula szólógitáros, Boegán Péter dobos és Takács Donát basszusgitáros. Velük is hosszú évek óta együtt vagyunk. Nagyon szeretem őket, egy nyelvet beszélünk, ismerjük egymás hangulatait, inspiráló velük dolgozni.
  • Ön szinte már „visszajáró vendég” a MOMkultban.
  • Bizony, volt már itt több hangversenyem! Szép sikerű koncerten mutattuk be Balázs Elemérékkel az első közös jazzlemezünket. Felléptem a Budapest Klezmer Banddel, Fegyáékkal egy szenzációs sikerű koncerten, énekeltem vendégként Balázs Elemér jubileumi estjén. Sok-sok gyönyörű emlék fűz a MOMkulthoz. Egy időben nem is olyan messze laktam innen, úgyhogy a környéket is nagyon szeretem.Szulak_Andrea_es_kedvenc_dolgai
  • A kőszínházi évad hamarosan véget ér. Hol láthatjuk önt a nyáron?
  • Rendkívül sok koncertfelkérésem van, és természetesen lesz egy-két színházi vendégjáték is. Történetesen egy számomra nagyon kedves produkcióval, a Mirandolina című előadással az Art-Színtér keretében megyünk vendégelőadásokra, például Gyulára, és vendégszerepelünk a Rózsavölgyi Szalonban látható Szívhang című előadással, azt is imádom. Rengeteg koncertem lesz a nyáron, becirkálom az egész országot. Alig van szabadnapom, hál’ Istennek! Fellépünk a Csókkirály koncertshow-val, úgyhogy rengeteg a feladat. Nagyon örülök neki, mert még élénken él bennem a pandémia időszaka, amikor – finoman szólva – korlátozottak voltak a lehetőségeink.
  • A sok fellépés mellett lesz ideje lazítani, tervez családi programot?
  • Igen. Nagyon kedves barátaim élnek Párizsban, és a kislányom, Rozina tizenhetedik születésnapjára azt kapta tőlem, hogy két-három napra kiruccanunk hozzájuk vendégségbe. Ez nemcsak neki ajándék, hanem nekem is. Összekötjük a kellemest a hasznossal.