Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Tovabbra_is_aktiv_a_Hegyvideki_Segito_Kozpont_1

Továbbra is aktív a Hegyvidéki Segítő Központ

Alig csillapodott a koronavírus-járvány második hulláma, máris jött a harmadik. A fertőzöttek és a kórházban kezeltek gyorsan növekvő száma fokozott óvatosságra int mindnyájunkat. A hírek szerint a fiatalabbak között is egyre gyakoribb a súlyos lefolyású megbetegedés, ez azonban nem jelenti azt, hogy a vírus már kevésbé veszélyes az idősebbekre.

Kerületünk szépkorú lakói változatlanul kérhetik az önkormányzat által létrehozott Hegyvidéki Segítő Központtól, hogy szerezze be nekik a szükséges gyógyszereket, élelmiszereket vagy az ebédet. Továbbra is előfordulhat ugyanis, hogy valaki nem tud, vagy a fertőzésveszély miatt nem akar kimozdulni otthonról, és nincs olyan családtagja, ismerőse, akitől segítséget kérhetne.Tovabbra_is_aktiv_a_Hegyvideki_Segito_Kozpont_2

„A központ szolgáltatásait a legtöbben tavaly tavasszal, a járvány első hulláma idején vették igénybe. A rosszabbra forduló járványhelyzet miatt novemberben ismét beindítottuk korábbi szolgáltatásainkat, amik közül jelenleg az ebédkiszállítás iránt mutatkozik a legnagyobb érdeklődés. Az igénylők száma ugyan alacsonyabb, mint egy évvel ezelőtt, de azért élnek a felkínált lehetőségekkel az idősek” – beszélt a tapasztalatokról a szervezet alapítója, Fonti Krisztina alpolgármester.

A Hegyvidéki Segítő Központ munkájában az önkormányzat dolgozói, valamint civil önkéntesek vesznek részt. Bárki, aki a XII. kerületben él, és szívesen csatlakozna hozzájuk, a www.hegyvidek.hu/onkentes-regisztracio oldalon jelentkezhet.

A központ elsősorban egyedülálló vagy rászoruló idősek ellátására jött létre, azonban egyedi, speciális esetekben – fiatalabb, de mozgáskorlátozott, frissen műtött egyedülálló embereknek – is segítséget nyújt. Hétköznap 8–16 óráig lehet hívni a 06-30/630-9749, a 06-30/630-9725 és a 06-30/708-6034 telefonszámokat.

k.