Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

"Gyere ki a hegyoldalba!"

Budapest legtöbb résztvevőt vonzó, egyben Buda legrégibb és egyetlen hegyet-völgyet bejáró tavaszi félmaratoni futóversenyét, a hetedik PanTel Hegyvidék Félmaraton- és Váltóversenyt május 6-án rendezik meg. A mezőny 11 órakor indul a Csillebérci Ifjúsági és Szabadidőközpontból, ahol kiegészítő rendezvényekkel, családi programokkal várják a gyerekekkel érkezőket, lesz ugrálóvár és mászófal is. A félmaraton távja 21 097,5 méter, melyre az első 1500 nevezést fogadják el a szervezők, míg a háromtagú váltócsapatok közül az első 250 jelentkező indulhat. A félmaratonra csak 1995. május 7. előtt születettek nevezhetnek, míg a váltón és a versenyekhez kapcsolódó két kilométeres családi futáson bárki részt vehet. Szintén nincs korhatármegkötés a Csillebérc–János-hegyi kilátó–Csillebérc útvonal turistajelzését követő nyolc kilométeres gyalogtúrán.

Gyere ki a hegyoldalba

A versenyekre interneten május harmadikáig a www.futanet.hu oldalon található nevezési lap kitöltésével, vagy személyesen a BSI irodájában (XIII., Váci út 152–156) lehet jelentkezni. Nevezéseket a verseny napján is elfogadnak, 8.30-tól legkésőbb azadott futam rajtja előtt negyedóráig. A félmaraton és a váltó 11-kor, a két kilométeres családi futás 10-kor, míg a gyalogtúra 10 és 11 óra között startol. A hegyvidéki iskolák a XII. kerületi Szabadidősport Központban (Csörsz utca 2–4.) leadott kollektív nevezésesetében ingyen vehetnek részt a versenyen. Bár ezúttal is elsősorban a részvétel, s nem az eredmény a fontos, a félmaraton és a váltó legjobb három női és férfi versenyzője, valamint csapata külön díjazásban részesül, emellett valamennyi félmaratonista emlékérmet kap.

A verseny ideje alatt, 11 és 13.30 között 20-30 perces részleges útlezárásokra kell számítani a Csillebérc–Konkoly Thege Miklós út–Eötvös út–Normafa út–Eötvös út–Hollós út–Mátyás király út–Költő utca–Béla király út–Csillagvizsgáló utca–Tündérhegyi út–Jánoshegyi út–Konkoly Thege Miklós út–csillebérci szabadidőközpont útvonalon. A szervezők számítanak az érintett útvonalon közlekedők és a környéklakóinak megértésére, egyben kérik Hegyvidék polgárait, kicsiket és nagyokat, hogy minélnagyobb számban buzdítsák a verseny résztvevőit.

m.