Kenyérszentelés a biopiacon
Aki a kenyérsütés mellett az ízletes lecsó készítésének tudományára is kíváncsi volt, a lecsófőzőverseny résztvevőitől leshetett el egynéhány fortélyt: a gasztronómiai vetélkedőn Schaff er Erzsébet, a Nők Lapja újságírója, valamint Németh István, Budaházi Antal, Gódor Antal, Frühwald Ferenc, Terjék Miklós és Rózsa Péter biotermelők mérték össze tudásukat.
A termelők egyébként nemcsak a lecsó főzésében, hanem jótékonykodásban is jó példával jártak elöl. A biopiac árusai Hegyvidék önkormányzatával közösen bioélelmiszereket ajándékoztak a kerületi Fejlesztő Napközi Otthonnak. Az ajándékkosarakat Lovas Pál alpolgármester és Czeller Gábor, a Magyar Biokultúra Szövetség elnöke adta át az intézmény gondozottjainak. Sándorné Erdélyi Judit, a napközi otthon vezetője lapunknak elmondta: az ajándékba kapott élelmiszerek egy részét intézményük tankonyhájában kívánják felhasználni, ahol életvezetést, sütést-főzést oktatnak. A portéka másik részét szétosztják, a gondozottak haza is vihetnek egy-egy csomaggal az egészséges biotermékekből.
-z-