Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Kitüntetések a szociális munka napján

Elismeréseket vehettek át a kerületi szociális és gyermekjóléti intézmények kiemelkedő munkát végző dolgozói a szociális munka napján, ünnepi műsor keretében. A képviselő-testület, illetve a polgármester két-két díjat adományozott.

A szociális munka világnapján, november 12-én a hegyvidéki önkormányzat – immáron harmadik alkalommal – ünnepi műsort szervezett a Jókai Klubban a kerület szociális és gyermekjóléti intézményeiben dolgozó mintegy százötven alkalmazott számára, így köszönve meg azt a munkát, amit egész évben végeztek. Egy amatőr színtársulat, valamint a világhírű Csillagszemű gyermektáncegyüttes szórakoztatta az egybegyűlteket.

Kovács Lajos alpolgármester a kiemelkedő szakmai munkáért járó kitüntetéseket adott át. A kerületi képviselő-testület által adományozott Hegyvidék Szociális Ellátásáért Díjat a Családsegítő és Gyermekjóléti Központ egyik alapító tagja, Hanisch Erzsébet vehette át, aki 1991 óta dolgozik az intézményben. A központ munkatársa hosszú ideig a szociális csoport irányítójaként, majd a gyermekjóléti szolgálat vezetőjeként és intézményvezető-helyettesként tevékenykedett, de a kerületi pszichiátriai betegek nappali és közösségi ellátó intézményének megalakításában is meghatározó szerepet játszott. Gazdag szakmai tapasztalatait az ellátottakkal folytatott munkában és a szociálismunkásképzésben egyaránt hasznosítja – rendszeresen vállal oktatást a szociálismunkás-hallgatók, illetve a kevésbé gyakorlott kollégák számára.

A képviselő-testület Gyermekjóléti Alapellátásért Díját a Krisztinavárosi Bölcsőde munkatársa, Mravik Zoltánné kapta. A Ráth György utcai intézmény dolgozója harmincöt éve végzi példamutató munkáját: a rábízott gyerekeket nagy törődéssel, odafigyeléssel gondozza, bármilyen feladatban szívesen részt vállal. Aktív résztvevője a szakmai továbbképzéseknek, ismereteit mindig igyekszik megosztani kollégáival.

Polgármesteri dicséretben részesült Bercséné Foki Katalin és Hadobás Mihályné. Bercséné Foki Katalin 1997 óta dolgozik a Virányos Gondozási Központban, 2001-ig területi gondozónőként: szolgálatkészségéért, udvariasságáért sokszor dicsérték a gondozottak, jó kapcsolatot alakított ki velük, szívesen fogadják ma is, ha egy területi gondozónőt kell helyettesítenie. 2001-től belső gondozónőként végzi munkáját.

Hadobás Mihályné, aki a Zugligeti Bölcsőde munkatársa 1988 óta, szintén a lelkiismeretes, odaadó munkájáért érdemelte ki az elismerést. A kreatív gondolkodású hölgy szívesen vállal pluszfeladatokat, és folyamatosan képzi magát: 1997-ben szakgondozónői képesítést szerzett, míg 2006-ban az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán kitűnő képesítéssel szociálpedagógiai szakon diplomázott. Jelenleg önkéntes menedzsmentképzésben vesz részt.

-z-