Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Legyen a sport a szenvedélyünk!

Sokszor halljuk, olvassuk: ne éljünk sport nélkül! Ez így is van, ám azt kevesebb helyen említik, hogy a nem jól végzett sporttevékenységgel többet árthatunk, mint használunk. Az is igaz, hogy sosem késő elkezdeni, de orvosi ellenőrzés után, fokozatosan és jól felépítve érdemes sportolni.

Tehát nem szabad rögtön maratoni távban gondolkozni, kezdetnek elég lehet a séta is. A rendszeresség legalább olyan fontos, mint a fokozatosság. Legalább hetente háromszor mozogjunk, de ne csak egy hétig tartson a lelkesedésünk! Gondoljuk végig, milyen sporttevékenységre van lehetőségünk, kedvünk, időnk és pénzünk, és annak megfelelően válasszuk azt, amiben örömünket leljük. Fontos ugyanis, hogy egy idő után legalábbis ne kötelességnek érezzük a rendszeres mozgást, hanem érezzük a testünkre gyakorolt jótékony hatásait, és főleg élvezzük is!

Legyen a sport a szenvedélyünk
Csak amennyit bírunk!

Meglátják, tényleg igaz az a – még nem sportolók számára hihetetlenül hangzó – közhely: ha kimarad, hiányzik. Legyen a sport az életünk része, próbálják ki, talán jobban bírják majd a stresszes mindennapokat!