Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Ősz a Hegyen

Gyümölcskompozíciókat (képünkön), illetve az ősz ihlette fotókat, képzőművészeti alkotásokat állítottak ki a gyerekek a Németvölgyi Általános Iskolában. Az érdekes bemutatóra az Ősz a Hegyen című hagyományos iskolanap keretében került sor, ami alkalmat adott a diákoknak, tanároknak és szülőknek, hogy kötetlen formában töltsenek együtt egy délutánt. Az iskolanap vendége ezúttal Juhász Katalin néprajzkutató volt, aki – kapcsolódva a kiállítások tematikájához – a szüreti szokásokról és más, őszi néphagyományokról mesélt az érdeklődőknek.

Ősz a hegyen

Dohány András igazgató lapunknak elmondta: az iskola ebben a tanévben is folytatja azokat a programokat, amelyek a diákok és szüleik mellett minden kerületi érdeklődésére számot tarthatnak. A népszerű Németvölgyi Tereferék-sorozat keretében – amelynek vendége volt már például Halász Judit, Haumann Péter és Szabó István is – legközelebb, december 5-én Frőlich Róbert főrabbi és Szalay Tamás püspök-helyettes beszélget majd. A távolabbi tervek között szerepel Kovács Adél színművész meghívása.

A tizenöt éve működő Németvölgyi Iskolagaléria várhatóan jövő januárban rendez újabb kortárs képzőművészeti kiállítást. Bár a kiállító személye még nem tisztázott, ennek ellenére megelőlegezhető, hogy ismét nívós tárlattal találkozhat majd a közönség, hiszen eddig is igen jó nevű művészek mutatkoztak be alkotásaikkal. Gyulai Líviusz grafikus, Macskássy Izolda festőművész, Csíkszentmihályi Róbert szobrász és Jáger Margit keramikus is szerepelt már korábban az iskolagalériában.

-z-