Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Tavaszi nagytakarítás a hegyen

A Föld Napja alkalmából idén is számos környezetvédelmi, kerületszépítő programnak adott otthont a XII. kerület. A Pilisi Parkerdő Zrt. és az önkormányzat április 21-én erdőtakarításra hívta Hegyvidék polgárait a Normafához, másnap a Tiszta Hegyvidékért Mozgalom az önkormányzattal közösen szervezett az egész kerületet felölelő tavaszi nagytakarítást.
Tavaszi nagytakarítás...
Gyorsan megteltek a zsákok

Jó idő várta a Normafára látogató természetbarátokat, akik a szombati munkanap ellenére szép számmal érkeztek, hogy munkájukkal hozzájáruljanak a kerület erdeinek tisztán tartásához. Legalább félezren vettek részt az idén negyedik alkalommal megrendezett kerületi nagytakarításon. A legtöbben csoportosan mentek, és baráti társaságok mellett több iskola, köztük az Orbán téri Fekete István Általános Iskola és Szakiskola tanulói is képviseltették magukat, így hamar elfogytak az ingyenesen biztosított gyűjtőzsákok és az egyszer használatos védőkesztyűk. Számos egyesület, társasház, iskola jelentkezett a felhívásra, kivették részüket a munkából a polgármesteri hivatal irodavezetői és munkatársai, és ott volt Pokorni Zoltán polgármester, valamint Lovas Pál alpolgármester is.

Tavaszi nagytakarítás...
A polgármester is gyűjtötte

Kellett is a segítő kéz, hiszen sokan vannak olyanok, akik fittyet hányva a környezet védelmére a kerület eldugottabb fás részeit használják alkalmi szemétlerakónak, ahogy nem kímélik a parkokat, játszótereket sem. Mint Péchy László önkormányzati képviselő lapunknak elmondta, az önkormányzat ezúttal is ingyenes gyűjtőzsákokkal – előzetesen ezerkétszáz darabot igényeltek a résztvevők – és kesztyűkkel járult hozzá az akció sikeréhez, de egész nap dolgoztak a kerület takarítógépei is. A szemetet a kerület több pontján elhelyezett tíz darab nagyméretű konténerben gyűjtötték össze, illetve – egyeztetve a takarításban részt vevőkkel – ingyenesen elszállították a helyszínről.

mm