Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Tavaszköszöntő Zugligetben

A elmúlt években több érdekes programot rendeztek a Zugligeti Kempingben (és környékén), köztük olyat is, amelyik évszakhoz kapcsolódott (Szüreti mulatság, Disznósirató stb.). A fő szervező betegsége miatt sokáig szüneteltek a rendezvények, most azonban ismét megindult az élet. Az egykori villamos-végállomás rusztikus (jelenleg lefestés előtti állapotában tündöklő) épületét, amelyben most az 58-as vendéglő működik, felújítják, s ehhez kapcsolódva Tavaszköszöntő címmel május 6-án egész napos rendezvényre kerül sor.

Délelőtt 11-kor az 58-as vendéglőben étkező iparművészeti hallgatóknak nyílik kiállítása, 12 órakor (kellő számú jelentkező esetén délután 2 órakor is) gyermekjelmezverseny lesz külön az ovisoknak, külön az iskolásoknak. A résztvevők palacsintát vagy farsangi fánkot kapnak.

Három órakor a kempingben dolgozó Gulrich Zoltán, az egyik legjobb magyar poolbiliárd-játékos tart bemutatót, majd feladványverseny következik (a jelentkezőknek különféle golyóállásokat kell megoldaniuk). A nyertesek a főszakács specialitását kapják, de a többi vendéget is kóstolóval várják.

Tavaszköszöntő Zugligetben
A biliárdmester

A 29 éves Gulrich Zoltán biliárdkarrierje igen korán kezdődött: hétesztendős korában megnyert egy rex-asztalon lebonyolított versenyt, amelyen nagyobbrészt felnőttek indultak. Aztán hosszú évekig nem nyúlt dákóhoz, inkább nyíldobásban (darts) versenyzett. Egyszer aztán meghívták egy poolbiliárd-versenyre, amelyen nem csak egyesületi versenyzők indulhattak.

Kiöltözött, ahogy a tévében látta: fehér ing, csokornyakkendő stb. Az eredmény: mindenki tőle akart italt rendelni – a többiek pólóban voltak… Ekkor jegyezte el magát a biliárdjáték pool változatával, amelyet 15 számozott „csíkos” és egyszínű, s egy fehér (lökő) golyóval játszanak egy hatlyukú asztalon.

Zoltán (becenevén: Guriga) hamarosan a legjobbak közé küzdte fel magát. Az elmúlt öt évben 17 tornán győzedelmeskedett, 11 második és 8 harmadik helyet szerzett. Legnagyobb eredménye a 2002-es Polus Marathon Openen elért harmadik helyezés, valamint a 2006-os, bécsi nemzetközi Karácsonyi Nagybajnokság második helye. Ma már maga is rendez versenyeket, és 2004 óta tanítja is a sportot kezdőknek és haladóknak.

(Kérész)