Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Van-e élet és étel a bevásárlóközpontban?

Általában egy bevásárlóközpont nem a gasztronómiájáról híres, de akadnak kivételek. A XII. kerületben lévő plázában például nem is egy.

A korábban már méltatott Paulaner mellett nemrég nyílt egy olasz étterem. A neve alapján rokonságot véltem felfedezni az Alkotás utcai, szintén már „bevizsgált” és e helyütt dicsért trattoriával. A viszonyra nem derült fény, a MOM-Parkos olasz pozitívumaira annál inkább. 

Már az étlap is igazán olaszosnak tűnt, s ezt a kellemes érzést a háttérzene, valamint az ásványvizek eredeti jellege is erősítette. Az étlap csodálata sokáig tartott, hiszen a 32 fajta pizza és 33-féle tészta mellett örömmel fedeztem fel a ristretto nevű, a kávé lényegét, aromáját tartalmazó, méregerős, igazi olasz kedvencet. A választásnál, némi előítélettel, a tengeri csodákat tartalmazó ételeket majdnem kizártam, mert bár alig tudok nekik ellenállni, a hazai tapasztalat mégsem kielégítő, inkább tengerrel rendelkező országot gondolok ebben a műfajnak megfelelőnek.

A Minestrone és a Tortellini in Brodo (erőleves tortellinivel) levesek után a Farfalle Moscovita nevű, lazacot, kaviárt és tejszínt remekül elegyítő tésztát feleztünk Quattro Formaggi (négy sajtos) pizzával, amelynek vegetáriánus jellegét némi pármai sonkával oldottuk. A pizza olaszországi vékonyságú, a tészta pedig megfelelő (al dente) állagú, a sugo kifejezetten remek volt.

A MOM-Parkban lévő olasz étterem jól vizsgázott, így „igen” a felelet a címben feltett kérdésre.

Barabás Juli