Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Ajándék festék kerületszépítéshez

Több mint háromszáz liter festéket ajánlott fel a Trilak festékgyár a hegyvidéki önkormányzatnak, hogy segítse a kerületi parkok és intézmények területén található játszóeszközök, kerti felszerelések, kerítések felújítását. A cég által kezdeményezett kerületszépítő akció a napokban a svábhegyi Eötvös József parkban vette kezdetét, ahol Pokorni Zoltán polgármester lemázolta a kerítés egy részét, illetve kicserélte a játszótéri rugós hinták elkopott ülőrészeit (képünkön).

Ajándék festék...

A kerület vezetője köszönetet mondott a festékgyárnak, illetve Bessenyey Johannának, aki a cég munkatársaként és hegyvidéki lakosként a felajánlás közvetítője volt. Pokorni Zoltán közölte: idén az önkormányzat parkfenntartásra és -felújításra 150 millió forintot tud költeni. A kerület takarítására, rendbetételére 70 millió forint jut, ezen belül faültetésre és pótlásra 28 millió forintot szánnak. Hegyvidék összképének javításához nagyban hozzájárulnak az intézményfelújítások is – erre a célra 350 millió forintot különített el az önkormányzat, amit további 275 millió forinttal egészít ki az Európai Unió (a pályázati úton nyert uniós pénzt a Tamási Áron iskola rekonstrukciójára fordítják).

A polgármester jelezte, hogy a Föld Napjához kapcsolódóan, április 19-én tavaszi nagytakarítási program kezdődik, amelyre minden önkéntest várnak. A takarításhoz zsákot, kesztyűt, konténert az önkormányzat biztosít.

-z-