Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Allergiás, asztmás, gyakran beteg?

Mesterséges Sóbánya – gyógyászati lehetőség légúti betegeknek és preventív megoldás egészségeseknek a Sportkórházban!

Az egészség és wellness új értelmezése. A XX. sz. végén robbanásszerűen megnőtt az allergiás, asztmás és egyéb felső és alsó légutakkal kapcsolatos megbetegedések száma, ami elsősorban az ún. „nyugati típusú életforma” terjedésének köszönhető. A fent említett betegségek kezelhetőek és megelőzhetőek. Hatásos gyógymód, ha valaki felkeres egy természetes sóbányát, ahol csak mélyeket kell lélegezni, és máris jobban érzi magát. Az érzet a tengerek sós, tiszta levegőjéhez hasonló. A természetes sóbánya a legritkább esetben terem városokban.

A kutatók, tudósok már kidolgoztak egy olyan eljárást, amellyel a sóbánya-mikroklíma terápiát mesterséges körülmények között, speciálisan kialakított zárt helyiségben is megvalósíthatják. A módszer lényege és egyedülállósága abban rejlik, hogy egy különleges INDISOSPELEO- GENERÁTOR segítségével reprodukáljuk a természetes sóbányák mikroklímáját, ahol a hatóanyag a természetes sóbányából való ionizált só, amit a kezelés során nem párologtatnak, így a levegő száraz marad, igen finom a szemcseméret, és a légzés során nem tapad a beteg nyálkahártyájára. Nem irritál lélegzetvétel közben, ezért a hatóanyag elkerülhet a legkisebb hörgőcskékig a tüdőben, kivédve ezzel a korábban alkalmazott nedves terápiák hátrányait.

Hogyan is képzeljünk el egy ilyen kezelőhelyiséget? Mire van szükség? A Budapesti Sportkórházban az EU által elfogadott irányelvek szerint működő INDISO rendelő relaxációs központként funkcionál, ahol odafi gyelnek a betegekre. A gyerekeknek terápiás játszóházat hoztak létre, a felnőtteknek olvasó- és sakkszobát is berendeztek. Orvosi szűrővizsgálat és javallat előzi meg. Ezt követően egy teljes kúra 10 vagy 20 kezelési alkalomból áll, függően a betegség krónikusságától, illetve a kezelés céljától. A terápia hatékonysága különösen kimagasló, a tüdőgyógyász és fül-orr-gégész kollégiumok támogatják alternatív megoldásként. Nemzetközi kutatások megállapították, hogy a felnőtteknél 88-90 gyermekeknél 90-96%-ban értek el jelentős javulást. A terápia eredményeképp elérhető a teljes, 100%-os, tünetmentes gyógyulás!

A fentiekkel összefüggésben Dr. Tóth László fül-orr-gégész főorvost kérdeztük az INDISOBÁNYA-TERÁPIA klinikai hatásairól:

– Kedves doktor úr, kifejtené néhány szóban, hogy mely megbetegedések esetén javallott a kúra alkalmazása? Van-e ellenjavallat?
– Összességében olyan betegeknek és egészségeseknek ajánlott a terápia, akik szeretnének megszabadulni krónikus, gyakran gyulladás okozta légúti panaszaiktól, köhögésüktől, az állandó betegeskedésektől, és ellenállóbb, teherbíróbb és egészségesebb szervezetet szeretnének. Részleteiben: asztmásoknak, allergiásoknak, szénanátha, Krupp, légcsőhurut, hörghurut, arcüreggyulladás, légúti gyulladásos betegségek, bőrproblémák esetén, dohányosoknak, teljesen egészséges városlakóknak preventív immunerősítésnek, sportolóknak teherbíróképesség-fokozónak. Abszolút ellenjavallatot csak az akut fertőzések, a kifejezett súlyos magas vérnyomás, valamint az egyéb cardiovascularis dekompenzációs állapotok jelentenek.

– Hogyan néz ki a terápiás hatásmechanizmus?
– A páciens belélegzi a száraz hatóanyagot, amely azonnal eljut a legkisebb hörgőcskékbe, illetve az egyéb légjáratokba is. Ott elolvad, magához vonzza a szennyeződéseket, amelyeket a beteg később felköhög, illetve a véráram metabolikus folyamatai során a szennyeződés elhagyja a szervezetet. A kezelés minden légúti gyulladásos betegség (valamennyi alsó és felső légúti, asztmatikus, bronchiális, hurutos vagy allergiás) alapját, a gyulladást szünteti meg a vírusok, baktériumok elpusztításával, vagyis visszaállítja az egészséges állapotokat!

Allergiás, asztmás...

– Miben nyilvánul meg a betegek egészségi állapotának a javulása?

– A terápia eredményeképp általánosan helyreáll a hörgők tónusa, javul a légzés, légzésfunkció, ami a szervezet egyéb szisztémáinak normalizációjához vezet. Az immunerősítő faktor révén negyedére csökken a betegnapok száma, a szervezet ellenállóbb lesz! A kifejezetten asztmás, Kruppos problémákkal küzdők esetében megszűnik a hörgőgörcsöt kiváltó gyulladás, a hörgők légátjárhatósága normalizálódik, megszűnnek a rohamok. Allergiás panaszok esetén normalizálódik a vérben az allergiás tüneteket kiváltó IgE-, valamint hisztaminszint, eff ektív nincs, ami kiváltsa a tüneteket. Allergiás rhinitisnél lényegesen javul az orrlégzés, megszűnik az orrnyálkaduzzanat. Hurutos problémáknál a köpetoldó hatás révén a gyökereinél szüntetjük meg a problémát. Egyszóval a beteg klinikai állapota javul! Sportolóknál a tüdőkapacitás maximalizálásának köszönhetően maximális teherbírás és teljesítőképesség érhető el.

Kipróbáltuk! Mivel párom sokunkhoz hasonlóan gyermekkora óta vissza-visszatérő asztmás rohamokkal és allergiával küzd, úgy döntöttem, elviszem a terápiára, és vele együtt kipróbálom a kúrát. A rendelő előtt izgatottan toporogtunk mindketten. Kedves, fiatal pár fogadott minket. A helyiség nem kifejezetten rendelőre emlékeztetett: fehér falak mindenütt, patyolattisztaság, hangulatos fénymegoldások és kellemes érzés. Letettük táskáinkat, és elindultunk a „bánya” felé.

– Nem fogja csípni a szemem? Mi lesz, ha rosszul érzem magam? – kérdeztem felnőtthöz nem túl méltó módon, de Ádámék csak mosolyogtak.
– Nagyon jól fogod magad érezni! – mondták, és megpróbáltam hinni nekik.

A felnőttszobába toppanva rozsdamentes acélból készült asztalokat és hófehér székeket pillantottam meg. És a szobát ellepő fehér – leginkább ködre emlékeztető – sót. Mindanynyian leültünk, és a számban, torkomban, nyelőcsövemben éreztem a sós levegőt. Valóban nagyon kellemes érzés volt, hasonló a tengerparton tett sétákhoz – persze, a tenger morajlása nélkül. Nem csípte a szemem, sem a bőröm. Pár perc alatt annyira megszoktam a levegőt, hogy már bántam, hogy hamarosan letelik az egy óra. A kúra végén elköszöntünk, és csak másnap találkoztunk ugyanitt. Majd harmadnap, negyednap és így tovább.

A párom a kúra megkezdése óta nem volt rosszul, nem használja azokat a szteroidokat, amelyeket elvileg naponta szednie kellene. Mindketten köhécselünk, és olykor orrot fújunk, s a szervezetünk folyamatosan tisztul. A terápia valóban működik, mellékhatások nélkül, és végre napok, hetek és remélhetőleg majd évek telnek el úgy, hogy páromnak és a kúra jövendőbeli résztvevőinek nem kell többé gyógyszerekhez nyúlnia.

Információ, időpont:
INDISO Kft.
Rendelő:
Országos Sportegészségügyi
Intézet
1123 Budapest, Alkotás utca 48.
Telefon/fax: +36/1/789-8270
Mobil: 06-70-317-6959
www.indiso.eu, info@indiso.eu