Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Aprókból milliók

Nagy sikerrel zárult a Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthona Óvoda, Általános Iskola megsegítésére indított karitatív akció: egy- és kétforintosokból közel hárommillió forintot gyűjtöttek az adakozók.

– Várakozásainkon felüli volt az adakozók aktivitása – közölte Pokorni Zoltán azon az ünnepségen, amelyen az önkormányzat nevében átadta a gyermekotthon vezetőjének az érmékből öszszegyűlt 2 798 177 forintot. A polgármester szerint a siker azzal magyarázható, hogy szeretünk jót tenni. A kerület első embere köszönetét fejezte ki azoknak a magánszemélyeknek és intézményi közösségeknek – köztük a Jókai Mór, a Pannonia Sacra és a Köbölkúti iskola diákjainak, valamint a Zugligeti úti Idősek Otthona lakóinak –, akik, illetve amelyek időt és fáradságot nem kímélve egy- és kétforintosokat gyűjtöttek a nemes cél érdekében.

Aprókból milliók
Az óriáscsekket Pokorni Zoltán és Bognár Károly, a CIB kommunikációs
igazgatója adta át Fehér Annának, a gyermekotthon vezetőjének

A hegyvidéki önkormányzat a CIB Bank támogatásával januárban indította el az „Egy forint egy jobb élet reményében” címet viselő jótékonysági akcióját. Az anyagi gondokkal küszködő, Mátyás király úti gyermekotthon működéséhez ajánlhattuk fel a kivont egy- és kétforintosainkat. Fehér Anna, a gyermekotthon vezetője az átadáson elmondta: a felajánlott pénzt egy aggregátor beszerzésére szeretnék fordítani. Erre azért van szükségük, hogy a liftjüket a viszonylag gyakori áramszünetek idején is működtetni tudják, s ne ölben kelljen felcipelni az emeletre a kerekes székes gyerekeket.

A gyermekotthonban rendezett pénzátadási ünnepségen az is kiderült, mennyi pénz fért bele az önkormányzat épülete előtt felállított gömbbe. Ez az adat a polgármester által hirdetett játék szempontjából volt érdekes, hiszen aki a legközelebbi tippet adta, egy négyszemélyes vacsorameghívást nyert az Ezüstponty étterembe. Nos, a legeredményesebben Siklósi Piroska tippelt, aki 429 ezer forintot saccolt. A 70 centiméter sugarú gömbbe összesen 452 ezer forint gyűlt össze, amit Pokorni Zoltán korábbi ígéretének megfelelően ugyanekkora támogatási összeggel egészített ki.

z.